Artistul român Obie Platon participă la Festivalul internațional de artă urbană Walk&Talk

În perioada 18 iulie – 3 august 2014 va avea loc la Ponta Delgada, Insulele Azore, a patra ediție a festivalului internațional de artă urbană Walk&Talk, organizat de Asociația Anda&Fala – Interpretação Cultural. Propus de Institutul Cultural Român și având statut de invitat special al amfitrionilor, reprezentantul României va fi artistul Obie Platon, care va realiza o lucrare de graffiti pe un perete de mari dimensiuni.
Obie Platon, unul dintre cei mai inventivi street-artişti români, îşi disimulează identitatea pentru a construi multiple personaje autentice ce pot fi întâlnite pe mulţi dintre pereţii din Bucureşti, Timișoara, Cluj-Napoca și chiar din Germania, dar şi online pe https://www.facebook.com/obieplaton, sub forma unei galerii captivante de lucrări de street-art, graffitti, instalaţii, proiecte, videoclipuri şi tablouri.

Lucrările artistului apar în cele mai neașteptate și alandala locuri din București (de aici și numele personajului principal din lucrările sale), reprezentând în culori vii sau chiar în alb și negru conexiunea dintre spațiul terestru și cel extraterestru. Proiectul său Platonic Forms imaginează cele cinci forme platonice, fiecare în parte reprezentând universul, apa, pământul, aerul şi focul. Personajul principal al proiectului, Allan Dalla, este descris de creatorul său ca reprezentând partea solidă, geometrică a ansamblului, simbolizând pământul. Cubul, prezență recurentă în lucrările artistului, este sămânţa din care a crescut Allan, iar celelalte personaje răsar treptat, fiecare având ceva de transmis, în tehnici şi personalităţi diferite. Lucrările artistului au atras atenția festivalurilor internaționale de street art unde a participat în anii precedenți, iar în 2014 publicul portughez va putea cunoaște creațiile artistului în cadrul festivalului Walk and Talk din Azore.

WALK&TALK este un festival internațional de artă urbană care reușește să transforme anual insula São Miguel într-o scenă privilegiată pentru arta contemporană. Aflat la cea de-a patra sa ediție, evenimentul propune o gamă largă de manifestări artistice în spații publice și un program dinamic de expoziții, muzică, performance, dans, laboratoare și rezidențe, ateliere de lucru și întâlniri tematice. În scopul creării de lucrări inedite și a unui muzeu în aer liber, festivalul a reunit până acum peste 110 de artiști, creatori și grupuri de artiști, care provin din unsprezece țări și trei continente.