NEWSLETTER
Dacă doriţi să primiţi newsletter-ul ICR, vă rugăm să introduceţi adresa de e-mail aici:

 
 
Scriitorul Stelian Tănase la Festivalul de literatură de la Mantova 2014
Miercuri, 03 septembrie 2014 - Duminică, 07 septembrie 2014
În perioada 3-7 septembrie 2014 va avea loc cea de-a XVIII-a ediţie a prestigiosului Festival de literatură de la Mantova.

De-a lungul timpului, din România au fost invitați să participe la festival Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Radu Mihăileanu, Horia-Roman Patapievici, Ştefania Mihalache, Lucian Dan Teodorovici, Varujan Vosganian, Gabriela Adameşteanu și Dan Lungu.

La ediţia din acest an, România va fi reprezentată de scriitorul Stelian Tănase, care va participa, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, la două evenimente.

Primul eveniment, „Bucarest Killer Tango”, va avea loc joi, 4 septembrie, începând cu ora 18.15, la Palazzo degli Studi – Liceo Classico Virgilio, unde scriitorul Stelian Tănase se va întâlni cu scriitorul italian Andrea Molesini și vor dialoga despre activitatea literară a autorului român și, în mod special, despre traducerea romanului Moartea unui dansator de tango/Morte di un ballerino di tango, apărut la Editura  Atmosphere Libri  în traducerea lui Mauro Barindi

Al doilea eveniment se va desfăşura vineri, 5 septembrie, începând cu ora 15.00, la biserica Santa Maria della Vittoria şi se înscrie în secţiunea „Vocabolario Europeo”, în cadrul cărora cei zece scriitori aleşi de organizatori sunt invitaţi să prezinte publicului un cuvânt reprezentativ pentru opera lor şi să-şi argumenteze opţiunea. Stelian Tănase a propus cuvântul „zădărnicie”. Împreună cu scriitorul român, la acest eveniment va participa scriitorul italian Antonio Moresco, întâlnirea urmând a fi moderată de lingvistul Matteo Motolese.
[...]
Participarea României la Festivalul Internațional de Film de la Veneția
Joi, 4 septembrie a.c., orele 14.00 va avea loc prezentarea în premieră la “Cinema hall: Sala Casino”, Lido di Veneţia, a scurtmetrajului “Artă” în regia lui Adrian Sitaru, film selecționat în secțiunea Orizzonti din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, secțiune ce se centrează pe promovarea și premierea celor mai inovative și avangardiste producții din industria cinematografică. Ediția cu numărul 71 a prestigiosului eveniment desfăşoară în perioada 27 august - 6 septembrie 2014. Regizorul se întoarce la Veneția cu noul scurtmetraj după ce, în 2008, filmul “Pescuit sportiv“ a avut premiera mondială în cadrul "Venice Days". [...]
„Orizonturi culturale italo-române” nr. 7-8/2014
Vineri, 18 iulie 2014
A apărut numărul dublu, 7-8/iulie-august 2014, al revistei interculturale bilingve „Orizonturi culturale italo-române / Orizzonti culturali italo-romeni”, înregistrată în Italia cu ISSN 2240-9645 şi accesibilă la adresele www.orizonturiculturale.ro şi www.orizzonticulturali.it.

Ediţia română
poate fi citită pornind de la linkul:
http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

Ediţia italiană poate fi accesată la linkul:
http://www.orizonturiculturale.ro/it_home.html [...]
The George Enescu International Competition - Bucharest - Romania (6 - 27 september 2014)
Vineri, 13 iunie 2014
Ediția a XIV-a a Concursului Internațional „George Enescu”, singura competiție de acest gen din România, recunoscută de forurile internaționale de specialitate, are loc în perioada 6 – 27 septembrie 2014 și se desfășoară la Ateneul Român și la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti. Concursul cuprinde patru secțiuni competiționale: Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție.

Condiții de înscriere și regulament: http://www.festivalenescu.ro/en/2014-competition/application-rules [...]
Participarea României la cea de-a 14-a Expoziţie Internaţională de Arhitectură – la Biennale di Venezia
Vineri, 06 iunie 2014 - Duminică, 23 noiembrie 2014
România participă la cea de-a 14-a Expoziţie Internaţională de Arhitectură – la Biennale di Venezia, cu două proiecte expoziţionale: Site Under Construction, ce urmează a fi prezentat în pavilionul României din Giardini della Biennale şi Exploring Identity_the Nomad Archives, prezentat în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. [...]
Proiectul “Exploring Identity_the Nomad Archives” în Noua Galerie a IRCCU Veneţia  în cadrul celei de-a 14-a Bienale de Arhitectură de la Veneţia
Vineri, 06 iunie 2014  18:30 - Duminică, 23 noiembrie 2014
Vineri, 6 iunie a.c., la orele 18:30, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc vernisajul expoziţiei de arhitectură “Exploring Identity_the Nomad Archives”. Proiectul, realizat de Emil Ivănescu, Laura Iosub, Olivia Zahalcă, Carmen Tănase, Loredana Mihali şi Marius Danciu, este organizat de Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român, Uniunea Arhitecţilor din România şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.
Proiectul “Exploring Identity_the Nomad Archives” din Noua Galerie a IRCCU Veneţia reprezintă România la cea de-a 14-a ediţie a Bienalei de Arhitectură de la Veneţia, alături de proiectul „Site Under Construction” din pavilionul României din Giardini di Castello Veneţia, ambele proiecte fiind desemnate de un juriu internaţional în urma unui concurs public, care a avut loc în luna noiembrie 2013.
[...]
Marţi, 02 septembrie 2014 11:06
 Română |  Italiano
CĂUTARE

NEWSLETTER


    SPUNE-I UNUI PRIETEN
Trimite la (e-mail):
*
De la (e-mail):
*
Mesaj (opţional):
Scrieţi în caseta de text codul din imaginea de lângă ea:
 » *