NEWSLETTER
Dacă doriţi să primiţi newsletter-ul ICR, vă rugăm să introduceţi adresa de e-mail aici:

 
 
Proiecţii de filme în cadrul proiectului „25 de Ani de Libertate 1989-2014”
Luni, 08 decembrie 2014  18:00 - Vineri, 12 decembrie 2014
Institutul Cultural Român de la Varşovia continuă seria evenimentelor menite să marcheze împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia Română printr-un mini-festival de film.

Iniţiat şi găzduit de ICR Varşovia, cu sprijinul Ambasadei României, evenimentul va fi organizat în parteneriat cu institutele culturale ale fostelor ţări comuniste (Bulgaria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria) care şi-au recâştigat libertatea în 1989. Mini-festivalul de film se va desfăşura în perioada 8-12 decembrie, la Ambasada României de la Varşovia (str. Chopina nr. 10) şi va consta în proiecţii ale unor filme dedicate momentelor traversate de statele menţionate sub regimurile comuniste.

Intrarea este liberă! [...]
Conferinţa internaţională “Thinking in Visual Communication” la Varşovia
Marţi, 09 decembrie 2014 - Sâmbătă, 13 decembrie 2014
În perioada 12-13 decembrie 2014 va avea loc la Varşovia, la Centrul pentru Ştiinţă Copernic, conferinţa internaţională cu titlul “Thinking in Visual Communication”. Organizată din iniţiativa Institutului Polono-Japonez pentru Tehnologia Informaţiei şi a EUNIC Varşovia, conferinţa va aborda tema comunicării vizuale din mai multe perspective, de la abilităţile creierului uman până la posibilităţile şi limitele gândirii creative reflectate în design, prin intermediul unor prelegeri susţinute de specialişti în domeniu (invitaţi, reprezentând fiecare membru EUNIC implicat în proiect, la care se adaugă o serie de specialişti polonezi) şi a unor workshopuri.

Conferinţa va presupune 4 sesiuni de discuţii, pe următoarele teme:
•    participate in thinking – designing with user-generated content, user influence on designer’s brain;
•    abilities of our brains;
•    visualization of thinking;
•    dead-ends in design thinking.

Conferinţa va fi precedată de workshopuri care se vor desfăşura între 9 şi 11 decembrie, în acelaşi spaţiu al Centrului pentru Ştiinţă Copernic din Varşovia.

România va fi reprezentată de doamna Ioana Calen, co-fondator al primului laborator de artă și tehnologie din România, Modulab.

Mai multe informaţii despre eveniment găsiţi la:
http://issuu.com/warsztatgraficznyewasatalecka/docs/tivc_2014_p
www.tivc.pjwstk.edu.pl,
www.facebook.com/tivc2014 [...]
Lansarea volumului „Inimi cicatrizate” de Max Blecher la Poznań
Miercuri, 17 decembrie 2014  18:00
În 2014 a apărut în Polonia, la importanta editură W.A.B., traducerea poloneză a cărții „Inimi cicatrizate” de Max Blecher, realizată de Tomasz Klimkowski.
Institutul Cultural Român de la Varșovia dorește să omagieze personalitatea scriitorului român prin organizarea unei întâlniri cu publicul pe tema acestei apariții editoriale, cu participarea traducătorului Tomasz Klimkowski, în data de 17 decembrie, la ora 18.00, la Casa Bretonă din Poznań (Stary Rynek 37). Întâlnirea va fi moderată de Kinga Piotrowiak-Junkiert. [...]
Expoziţia „Brâncoveanu 300. Tradiţia Continuă“ la Białystok
Vineri, 28 noiembrie 2014 - Miercuri, 31 decembrie 2014
Expoziţia „Brâncoveanu 300. Tradiţia Continuă“ ilustrează atât fenomenul cunoscut sub numele de arta şi arhitectura brâncovenească, cât şi felul în care arhitectura (neo) românească a devenit, în câteva generaţii, o estetică acceptabilă la toate nivelurile societăţii şi, apoi, deşi datorate unui stil de fuziune, a fost identificată drept Arhitectură Romanească de Ion Mincu şi, mai ales, de urmaşii săi (Cerchezii, Petre Antonescu şi alţii), până în perioada edificării noilor centre civice din perioada Ceauşescu.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în 28 noiembrie la Centrul de Educatie al Universităţii Politehnice din Białystok. [...]
O nouă apariţie editorială - volumul „Matei Brunul” de Lucian Dan Teodorovici, în traducerea în limba polonă a Radosławei Janowska-Lascăr
Joi, 06 noiembrie 2014
A apărut volumul „Matei Brunul” de Lucian Dan Teodorovici, în traducerea în limba polonă a Radosławei Janowska-Lascăr, la editurILE Amaltea/ATUT.

Mai multe informaţii: http://amaltea.az.pl/?page_id=35 [...]
Duminică, 21 decembrie 2014 00:01
 Română |  Polski
CĂUTARE

NEWSLETTER


    SPUNE-I UNUI PRIETEN
Trimite la (e-mail):
*
De la (e-mail):
*
Mesaj (opţional):
Scrieţi în caseta de text codul din imaginea de lângă ea:
 » *