Goedendag / Bună ziua : copiii olandezi învață limba română

Institutul Cultural Român Bruxelles celebrează Ziua Europeană a Limbilor prin organizarea, în premieră, a opt lecţii demonstrative de limba română, la Institutul Goethe din Rotterdam. Evenimentul este organizat de EUNIC Olanda în colaborare cu Comisia Europeană.


Cursurile se adresează elevilor olandezi din ciclul gimnazial şi vor avea loc joi, 22 septembrie, în intervalul 10:30-16:00.            

Orele demonstrative de limba română vizează familiarizarea copiilor cu noţiuni introductive de gramatică şi vocabular şi stimularea interesului pentru descoperirea culturii române. Cunoştinţele de limba română vor fi dobândite prin jocuri didactice de limbaj şi de rol pentru experimentarea situaţiilor conversaţionale uzuale. Studiul limbii române se va face într-un context dinamic, ludic şi multicultural, cu accent pe interactiv şi vizual.

"Mi-a plăcut foarte mult ora demonstrativă şi vreau să învăţ limba română pentru că mi se pare interesant să ştiu cât mai multe limbi străine." ..."De abia aştept să merg în vacanţă în România", sunt impresiile copiilor participanţi la ora de limba română, la ediția din 2015 a EDL.

Organizată la inițiativa Consiliului Europei, din 2001, Ziua Europeană a Limbilor aduce în prim plan diversitatea lingvistică şi etnică a Europei şi încurajează învăţarea limbilor străine pentru o mai bună înțelegere interculturală, fundamentul patrimoniului cultural european.

Celelalte limbi străine pe care elevii olandezi le vor descoperi în cadrul evenimentului  sunt: cehă, croată, franceză, germană, greacă, italiană, lituaniană, maghiară, malteză, poloneză, rusă, spaniolă şi turcă.

Proiectul se încadrează în seria de manifestări anuale pe care ICR Bruxelles le dedică promovării limbii române, prin cursuri de limbă şi proiecte culturale care au ca temă centrală multilingvismul.


Dată: Joi, 22 septembrie 2016

Loc: Goethe Institut, Westersingel 9, 3014 GM Rotterdam