Ziua Culturii Naţionale sărbătorită la Madrid

Ziua Culturii Nationale sarbatorita la  Madrid

Reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid, Ambasada României în Regatul Spaniei și Universitatea Complutense din Madrid, în colaborare cu Centrul Cultural „Casa de Vacas” și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, organizează în data de 15 ianuarie 2019, ora 19.00,  evenimentul „Eminescu ieri și azi”, evocându-se, dintr-o perspectivă multidisciplinară, personalitatea artistică a poetului naţional, la 130 de ani de la moartea acestuia. Acest eveniment marchează, totodată, inaugurarea Lectoratului de Limbă Română la Universitatea Complutense din Madrid.

Viața și opera poetului vor fi rememorate de către profesorul universitar și traducătorul poeziilor lui Mihai Eminescu, José Manuel Megías. Evenimentul continuă cu un un recital de poezie emiesciană, în limba spaniolă, în interpretarea actorului Ramiro Melgar și cu un recital de nai, în interpretarea artistei Mariana Preda.

La final, va avea loc proiecția documentarului „Eminescu, Veronica, Creangă”, primul scurtmetraj despre prietenia dintre Mihai Eminescu, Ion Creangă și Veronica Micle, realizat de Octav Minar în 1914.

La eveniment participă doamna Gabriela Dancău, Ambasadorul României în Regatul Spaniei, doamna Daiana Theodora Cuibus, Directorul General al Institutului Limbii Române, doamna Isabel Durán Giménez-Rico, Vice-Rectorul pentru Relații Internaționale și Cooperare al Universității Complutense din Madrid și domnul Eugenio Ramón Luján Martínez, decanul Facultății de Filologie din cadrul Universității Complutense din Madrid.

Pentru mai multe detalii: Instituto Cultural Rumano de Madrid, Plaza del Cordon no. 1, bajo dcha., 28005, Madrid Tel.: +34 917 589 566 Fax.: +34 915 590 135 www.icr.ro/madrid/