Soluționarea contestațiilor depuse ca urmare a Etapei I a Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 17-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură – la Biennale di Venezia

În data de 04 decembrie 2019, la sediul Uniunii Arhitecților din România, s-a reunit Comisia de soluționare a contestațiilor depuse ca urmare a Etapei I a Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta Româniala cea de-a 17-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură – la Biennale di Venezia.

Conform art. 8 al Regulamentului de organizare a Concursului, participanții la Concurs au putut depune contestații privind exclusiv modalitatea în care a fost respectat Regulamentul de organizare.

În cadrul ședinței, Comisia a examinat și soluționat contestațiile înregistrate cu numerele 819/UAR/08.12.2019, 822/UAR/08.12.2019, 823/UAR/08.12.2019.

În urma evaluării documentațiilor, verificării respectării prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a Comisiei de selecție și a Regulamentului de organizare și funcționare a Concursului, precum și analizării fișelor de vot ale Comisiei de selecție, Comisia de soluționare a contestațiilor a decis respingerea contestațiilor.

Decizia motivată a Comisiei va fi comunicată contestatorilor până la data de 5 decembrie 2019, conform calendarului desfășurării Concursului.