Orchestra Națională a Belgiei dirijată de Lawrence Foster susține un concert Enescu la Bruxelles

Orchestra Nationala a Belgiei dirijata de Lawrence Foster sustine un concert Enescu la Bruxelles Orchestra Nationala a Belgiei dirijata de Lawrence Foster sustine un concert Enescu la Bruxelles

Orchestra națională a Belgiei, dirijată de Lawrence Foster și violonistul sârb Nemanja Radulović susțin duminică 28 februarie un concert Enescu la Bozar, sala Henry le Boeuf din Bruxelles.


Institutul Cultural Român de la Bruxelles este partener al evenimentului și omagiază astfel personalitatea compozitorului român de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 135 de ani.

Dirijor de talie mondială, Lawrence Foster este celebru pentru înregistrările integrale ale operei lui George Enescu realizate la casele de discuri Emi, Erato și Claves. Născut în 1941, la Los Angeles, din părinți evrei de origine română, a studiat muzica și dirijatul cu Fritz Zweig, Bruno Walter şi Karl Böhm. În 1986, Foster a inaugurat Opera din Los Angeles cu Otello, în interpretarea magistrală a lui Plácido Domingo și a fost asistentul lui Zubin Mehta la Filarmonica din Los Angeles. Pasionat de muzica din ţara sa de origine, el a fost directorul artistic al Festivalului „George Enescuîn perioada 1998 - 2001, iar în prezent este directorul muzical al Operei și al Orchestrei Filarmonice din Marseille.

Violonistul Nemanja Radulović (n. 1985 la Belgrad) este adesea comparat cu Niccolò Paganini. Tânărul violonist sârb a semnat un contract  de exclusivitate cu casa de discuri Deutsche Grammophone, pentru care a înregistrat albumele Paganini Fantasy în 2013, Carnete de călătorie în 2014 și O călătorie în est în 2015. Radulović cântă la o vioară Jean-Baptiste Vuillaume din 1843.
Dată: duminică, 28 februarie 2016, ora 15.00

Loc: BOZAR, sala Henry le Boeuf, rue Ravenstein 23, 1000 Bruxelles.

Rezervări și bilete: la numărul de telefon 02 507 82 00

Pentru publicul ICR BRUXELLES codul promoțional ENESCU135 asigură un bilet gratuit pentru fiecare bilet cumpărat.