Tineri artişti români expuși într-un proiect de cercetare

Tineri artisti romani expusi intr-un proiect de cercetare

Institutul Cultural Român de la Bruxelles anunţă deschiderea rezidenţei de cercetare în artă "Espace Intermédiaire" din Bruxelles care găzduieşte lucrările a patru tineri artişti români: Toma Bărbulescu, Teodora Cosman, Adela Giurgiu şi Ioana Iacob.


Conferinţa inaugurală are loc vineri, 4 martie, ora 18:00, în spaţiul de artă Vanderborght.


Rezidenţa "Espace Intermédiaire" se desfăşoară în perioada 4 - 31 martie şi aduce în atenţia iubitorilor de artă atât produsul artistic finit, ca într-o expoziţie traditională, cât şi întregul proces de creaţie. Lucrările artiştilor sunt accesibile publicului cu ocazia porţilor deschise din 18-19 martie, a vernisajului din 24 martie, precum şi a numeroaselor evenimente organizate pe parcursul rezidenţei.

Iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului, Teodora Cosman, este absolventă a Universităţii de Artă şi Design dinCluj-Napoca şi doctorandă la Academia Regală de Arte Frumoase din Bruxelles. Practica picturală a Teodorei Cosman se bazează pe fotografii de familie şi dezvăluie mecanismele imaginare de construire a memoriei personale şi colective.

Cei trei tineri artişti români participanţi sunt reprezentanţi ai Şcolii de la Cluj. Toma Bărbulescu realizează creaţii multimedia în colaborare cu sculptori şi muzicieni. Practica de grafician a Adelei Giurgiu se inspiră din moştenirea modernistă a anilor 1930, în special în creaţii specifice designului grafic. Ioana Iacob se concentrează asupra senzualităţiii obiectului pictural şi a picturii ca obiect al dorinţei.


Programul complet al rezidenţei de cercetare aici.


(c) Teodora Cosman, Prietenia între popoare