MISS PLATNUM @ MQ Open-air

MISS PLATNUM @ MQ Open-air Data: Joi 30.06. | Locul: curtea principală MQ | Ora: 20.30h
MuseumsQuartier Viena a devenit în ultimii 10 ani una dintre cele mai importante scene vieneze. Pentru a marca o decadă de existenţă, MQ îşi invită în 30.06. toţi vizitatorii la o serie de concerte în aer liber, începând cu ora 17:30, iar ICR Viena contribuie la rândul său la sărbătoare, oferind un concert cu MISS PLATNUM, începând cu ora 20:30..

Seria de concerte deschisă de formaţiile DVA din Cehia şi MILOOPA din Polonia îşi atinge punctul culminat la ora 20:30, odată cu intrarea în scena a artistei berlineze provenită din România, Miss Platnum, cunoscută nu în ultimul rând în urma colaborării cu Peter Fox. Ruth Maria Renner, alias MP, părăseşte România la vârsta de 8 ani, împreună cu părinţii şi se stabileşte la Berlin, unde îşi îndeplineşte visul de a deveni o divă hip-hop, soul, r&b şi dancehall . Muzica ei energică şi plină de ritm evită hiperstilizarea şi lasă loc atât autoironiei, cât şi elementelor muzicale româneşti, de care nu s-a despărţit niciodată.

Concertele sunt urmate de un proiect al colectivului artistic berlinez URBANSCREEN, prezentat în cadrul festivalului vienez audio-video sound:frame – o proiecţie la scară largă pe faţadele muzeelor LEOPOLD si MUMOK din arealul MuseumsQuartier. Proiecţia va fi prezentată în premieră publicului austriac.

MQ Open-Air cu DVA (CZ), Miloopa (PL), Miss Platnum (RO/DE) şi URBANSCREEN (DE).

Un proiect comun MuseumQuartier – ICR Viena.


Parteneri: Centrul Cultural Ceh Viena
Institutul Cultural Polonez Viena


Link:
MuseumsQuartier
Miss Platnum