Jeunesses International PIANO Competition „Dinu Lipatti”, ediţia 2016

Jeunesses International PIANO Competition „Dinu Lipatti", ediţia 2016, se desfășoară în București, în perioada 14-26 mai. Eveniment cu tradiție de 23 de ani, Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti" este unul dintre programele de succes ale jmEvents. Alături de misiunea de a descoperi și promova tinere talente, evenimentul îmbina competiția cu master-classes și prezintă concerte de muzică clasică pentru spectatorii din intreaga lume.

Juriul Jeunesses International Piano Competition „Dinu Lipatti" 2016 este internațional și cuprinde interpreți și profesori, experți recunoscuți în domeniu, cu o mare experiență în identificarea și educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.

Categorii de vârstă 

Participanții la concursul de pian trebuie să se încadreze într-una dintre urmatoarele categorii de vârstă:

Categoria de vârstă B - născuti între 1.01.2002 - 31.12.2009

Categoria de vârstă C - născuti între 1.01.1998 - 31.12.2001

Categoria de vârstă D - născuti între 1.01.1986 - 31.12.1997

Se admite înscrierea în concurs la o categorie de vârsta superioară.

Condiții de participare

Înscrierea în concursul de pian se face pe baza următoarelor documente:

- Fișa de înscriere model

- copie dupa cartea de identitate a candidatului

- o fotografie recenta, tip pașaport.

- confirmarea în copie a achitării taxei de inscriere - 100 EUR (sau 500 RON).

Taxa de inscriere va fi achitata prin transfer bancar în contul jmEvents, cont cod IBAN RO82 BACX 0000 0004 3583 4003 la UniCredit Țiriac Bank - Sucursala Izvor, pentru jmEvents - Concurs Pian. În cazul în care concurentul nu se prezintă la concurs, taxa nu va fi returnata. Termenul de înscriere este 1 martie 2016 - data poștei sau ștampila curierului la expeditor. Confirmarea înscrierii candidaților în concursul de pian se va face pană la data de 20 martie 2016. În cazul în care nu ați primit un email de confirmare până la aceasta dată vă rugăm să ne contactati la office@jmEvents.ro.

Organizatorii asigură cazarea primilor 5 concurenți înscriți în concurs. Cazarea asigurată de organizatori începe pe data de 14 mai 2016 și se asigură pe toata durata în care candidații se află în concurs. 

La sosire, fiecare candidat va trebui să prezinte la Secretariatul concursului un document oficial care să menționeze data sa de naștere.

Premiile, echivalentul a 10.000 Euro în bani, instrumente sau burse, vor fi decernate de un juriu alcătuit din personalități de renume ale vieții muzicale românești și internaționale. De asemenea, laureații concursului de pian vor fi incluși cu prioritate în programele interne și internaționale organizate de jmEvents. Toți concurenții pot primi certificate de participare, la cerere. 

Juriul va aprecia atât aspectul tehnic, cât și cel expresiv al interpretării. Juriul poate decide executarea completa sau partială a repertoriului de concurs. Decizia juriului și orice hotărâre a acestuia este definitiva și fără drept de contestație.

Laureatii concursului de pian vor primi personal premiile. Interpretarile din cadrul concursului de pian pot fi transmise sau înregistrate de către un post de radio și de către un post de televiziune și vor putea fi folosite, de asemenea, în cadrul altor emisiuni difuzate în România sau în străinatate, în direct sau redifuzate, integral sau parțial. Înscrierea în concurs implica acordul concurenților asupra eventualelor înregistrări și transmisii. Aceștia nu pot pretinde nici un fel de remunerare complementară.

Încălcarea regulamentului atrage după sine excluderea irevocabilă din competiție și/sau aplicarea de măsuri pecuniare.

Documentele de înscriere trebuie trimise la:

jmEvents C.P. 13 - 63, Bucuresti 13 Romania

Pentru mai multe informații accesați următorul link.


Invitation piano competition