În data de 7 septembrie 2016, începând cu orele 10.00, au avut loc, în cadrul Primului Simpozion Internațional de Artă de la Yinchuan, deschiderea festivă a „Taberei Internaționale de Artă de la Yinchuan", la care au participat artiști plastici din zeci de țări, și vernisajul „Expoziției de Artă Românească", organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român prin Institutul Cultural Român de la Beijing și Centrul Cultural „Liviu Rebreanu" din Aiud.Proiectul a fost conceput anul trecut la Aiud în timpul Taberei Internaționale de Artă Plastică INTER-ART și a fost organizat în parteneriat cu Fundația INTER-ART.
În cadrul festivității de deschidere au participat peste 200 de persoane. Au luat cuvântul doamna Wang Wei, șefa biroului de Propaganda din Yinchuan, domnul Ștefan Balog, președintele Fundației Inter-Art Aiud, doamna Yang Qian, director promovare evenimente și manager general al companiei DHS din România, domnul Zhang Bingdong Qian, secretar de partid al Asocației de Artă și Literatură din Yinchuan, domnul He Lihong, președintele Asociației de Artă din Yinchuan.
Un moment aparte al festivității de deschidere l-a reprezentat semnarea unui act de parteneriat între Fundația „Inter-Art" Aiud reprezentată de Ștefan Balog și Asociația de Artă din Yinchuan reprezentată de domnul He Lihong.
Vernisajul „Expozitiei de Artă Romanească", expoziție propusă de Fundația „Inter-Art" ca și o continuitate a parteneriatului româno-chinez început încă de anul trecut prin organizarea unor expoziții de artă chineză la Aiud și Alba Iulia, a fost un real success, aducând în fața publicului o vastă colecție de artă reprezentând pe de o parte lucrări din patrimoniul fundației aiudene (60 de lucrări de pictură și grafică aparținând a 40 de artiști), dar și lucrări de la alți 8 artiști români contemporani. În total 149 de lucrări au reprezentat colecția care a fost prezentată publicului din Yinchuan si nu numai acestuia.
De altfel, România este reprezentată masiv și în ce privește Tabăra de Artă din Yinchuan, 10 artisti români fiind prezenți la această manifestare, Zoltan Balog, Lixandru Robert, Gheorghe Știrbu, Emanuela Cristina Cadariu, Vasile Tolan, Ionut Theodor Barbu, Mirela Traistaru, Marius Ovidiu și Vasinca Domnica Cornelia
Programul simpozionului cuprinde activități libere, discuții despre artă și prezentări, expoziții și excursii, iar tabăra se va încheia în data de 21 septembrie cu o expoziție internațională ce va expune lucrările create în această perioadă.
În data de 23 septembrie 2016, la sediul ICR Beijing, va avea loc dezbaterea „Arta contemporană românească prezentată în cadrul taberelor internaționale de creație" cu participarea delegației Fundației „Inter-Art". Vor lua cuvântul artistul Ștefan Balog, președintele Federației „Inter-Art" și artiștii Zoltan Balog, Lixandru Robert, Gheorghe Știrbu și Emanuela Cristina Cadariu.
Dezbaterea „Arta contemporană românească prezentată în cadrul taberelor internaționale de creație" va prezenta arta românească contemporană și importanța organizării taberelor internaționale de creație, obiectivul principal fiind importanța schimburilor culturale între România și alte țări, în mod special axate între țara noastră și China.