Castigatorii programului de rezidenta Attic Arts 2009

     

Institutul Cultural Roman aduce la Londra noi rezidenti in cadrul programului Attic Arts: Carmen Danaiata, Carmen Dobre, Vlad Nanca, Andreea Saguna, David Sandor si Alina Serban.

Acestia au fost evaluati si selectati dintr-un numar de 28 de candidaturi, conform urmatoarelor criterii, notate fiecare cu punctajul maxim 5:

  • relevanta propunerii de proiect in raport cu abordarile curente din domeniul respectiv
  • studii si experienta profesionala
  • capacitatea de a identifica parteneriate sau colaborari cu artisti individuali sau organizatii din Marea Britanie pentru a incepe sau dezvolta proiecte
  • posibilitatea de a propune, la maximum 3 luni de la incheierea rezidentei, un proiect sau o lucrare pentru Institutul Cultural Roman, care sa fie prezentat(a) in spatiul ICR Londra sau in alte locatii in Marea Britanie
  • abilitatea de a comunica in limbile romana si engleza.

In urma procesului de selectie, cei 28 de candidati au intrunit urmatorul punctaj (fisier Microsoft Word).

Rezidentii care vin la ICR Londra in prima sesiune a programului (31 ian - 15 iun) sunt:

Carmen Danaiata a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale", specializarea Regie de film si televiziune. Din 2006 este doctorand la aceeasi universitate, cu o teza despre cinematografia italiana, coordonata de Prof. Univ. Dr. Laurentiu Damian. Pe durata rezidentei va lucra la proiectul de film Conturi herotice, propus in colaborare cu Andreea Saguna.

Carmen Dobre este artist vizual, studenta in ultimul an la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, specializarea Foto Video. In 2001 a absolvit Facultatea de limbi straine si literatura la Universitatea Bucuresti, cu o teza despre Virginia Woolf. A participat la expozitii de grup in Bucuresti cu lucrari de fotografie si video. In timpul rezidentei va lucra la proiectul de fotografie stereoscopica The World as My Background.

Vlad Nanca este artist vizual, stabilit in Bucuresti. Are numeroase expozitii personale si participari de grup, in tara si in strainatate, printre care: Dream of Bucharest, Stuttgart, 2007 (solo); Boulevard Renault 12, Bucuresti, 2007 (solo); Overcoming Dictatorships, Birmingham, 2008 (grup); Social Cooking, Berlin, 2007 (grup). In timpul rezidentei va lucra la proiectul Paul Neagu hyphen Slade hyphen Contemporary Sculpture in colaborare cu Paul Neagu Estate.

Andreea Saguna a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale", specializarea Regie de film si televiziune. Din 2007 este doctorand la aceeasi universitate, cu o teza despre raportul muzica - scenariu - videoclip, coordonata de Prof. Univ. Dr. Laurentiu Damian. Pe durata rezidentei va lucra la proiectul de film Conturi herotice, propus in colaborare cu Carmen Danaiata.

David Sandor este artist vizual, a absolvit Universitatea Nationala de Arta din Bucuresti in 2002. A lucrat ca Art Director pentru DHS Design si Genius Advertising. Pe durata rezidentei va lucra la proiectul de desen si animatie Loop.

Alina Serban este curator si critic de arta, in prezent doctorand la Courtauld Institute of Art din Londra cu o teza de istoria artei numita De la Realism socialist la Conceptualism. Are numeroase contributii la conferinte, cataloage si publicatii de specialitate romanesti si internationale, precum si o densa activitate curatoriala. Pe durata rezidentei va lucra la un proiect de cercetare despre posterele romanesti comuniste aflate in colectia Victoria & Albert Museum.

ICR Londra primeste noi candidaturi pentru seria a doua a rezidentei Attic Arts pana la 15 iunie 2009.