ASR Prințul de Wales a marcat 30 de ani de la Revoluția Română la sediul Institutului Cultural Român din Londra

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a deschis joi, alături de Excelența Sa Dan Mihalache, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, expoziția de fotografie „Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României și Agenția Națională de Presă AGERPRES. 

Expoziția spune vizual povestea Revoluției Române, folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timișoara și București.

Ambasadorul Dan Mihalache i-a mulțumit Prințului de Wales pentru înalta onoare de a celebra împreună cu poporul român momentele excepționale de curaj, în căutarea libertății, din Decembrie 1989.

Cu această ocazie, doamna Magda Stroe, coordonatorul activității ICR Londra, i-a prezentat ASR Prințul de Wales pe artiștii români care vizitează școli din Marea Britanie în cadrul proiectului educațional „Legacies of Courage / Moșteniri ale Curajului”, dedicat Revoluției Române. La eveniment au participat membri ai comunității românești din Londra, fotoreporterul AGERPRES Sorin Lupșa, unul dintre autorii imaginilor expuse, precum și parteneri britanici ai Institutului Cultural Român și ai Ambasadei României.

La sfârșitul vizitei, ambasadorul Dan Mihalache și doamna Claudia Nicolae, director general AGERPRES, i-au oferit ASR Prințul de Wales o fotografie din expoziție, care are mesajul „Copiii noștri vor fi liberi”.

Evenimentul a continuat cu proiecția filmului documentar „After the Revolution / După revoluție”, martor al societății românești imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Laurențiu Calciu și producătorul Rupert Wolfe Murray.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul de evenimente al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.ukşihttps://www.facebook.com/ICRLondon