Turneu ConTempo Quartet în Marea Britanie și Irlanda de Nord

Turneu ConTempo Quartet in Marea Britanie si Irlanda de Nord

ConTempo Quartet, format din patru muzicieni români (Adrian Mantu/violoncel, Bogdan Sofei şi Ingrid Nicola/viori, Andreea Banciu/violă), a fost invitat să concerteze alături de Orchestra Naţională de Tineret a Marii Britanii, sub bagheta dirijorului britanic, Damian Iorio, în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente de gen, organizate în locuri de mare tradiţie culturală, din Marea Britanie şi Irlanda de Nord.

ConTempo Quartet va interpreta, în cadrul celor două concerte  organizate la Londra si Gloucester, lucrări de George Enescu, Paul Constantinescu, Herbert Howells și Edward Elgar.  Programul concertelor din Irlanda de Nord va cuprinde atât lucrări semnate de compozitori români, precum George Enescu, Paul Constantinescu şi Doru Popovici, cât și piese muzicale tradiţionale, transpuse pentru quartet de coarde,  un recital cu o identitate unică, promovând muzica şi spiritul culturii române. Concertul de la Gloucester va fi înregistrat şi difuzat de BBC Radio 3 şi va preluat de către posturile de radio europene din European Broadcasting Union (EBU), unde Radiodifuziunea Română este membru deplin.

Partenerii evenimentului sunt Radioteleviziunea de Stat Irlandeză (RTE), Orchestra Naţională de Tineret din Marea Britanie (NYSO) şi postul de radio cultural britanic BBC Radio 3.


Programul concertelor este următorul:

29 iulie 2016, ora 19:30, St James Piccadilly Hall, Londra;

30 iulie 2016, ora 15:15, Festivalul ,,Three Choirs Festival" din Gloucester, cel mai vechi festival din lume, care a aniversat trei sute de ani de existenţă în 2015;

31 iulie 2016, ora 18:00,  St. Nicholas Collegiate Cathedral, Galway City, Irlanda de Nord;

1 august 2016, ora 13:15, City Gallery Hugh Lane Hall, Dublin, Irlanda de Nord.