Turn Off the Lights - documentar despre viața după ani de închisoare

Vineri, 4 mai 2012, de la ora 20.00, la Cinema Studio va avea loc, în cadrul Festivalului Filmului European, proiecția de gală, în premieră națională, a filmului documentar Turn Off the Lights regizat de Ivana Mladenović. Proiecția, organizată de Institutul Cultural Român și Strada Film, va fi urmată de o discuție cu echipa filmului.
Turn Off the Lights (71', România, 2011), documentar bazat pe un scenariu de Ivana Mladenovic şi Bianca Oana, a fost prezentat în premieră mondială în luna aprilie 2012 la Festivalul de Film Tribeca de la New York, unde a fost selecționat la secțiunea Viewpoints. Filmul, a cărui realizare a durat trei ani, spune povestea a trei tineri care se întorc după ani de închisoare în comunitatea lor, redescoperind o viaţă marcată de agresivitate şi excese. Printre ei este Alex, un personaj tulburător, cu o atitudine blazată faţă de violenţă, femei şi vinovăţie. În această poveste, Alex şi prietenii lui foşti deţinuţi se reconciliază cu lumea de afară.

„Turn Off the Lights al Ivanei Mladenovic creionează un portret admirabil al unor oameni adeseori neînțeleși și detestați din cauza singularității lor“. – Nina Rothe, Huffington Post

Filmul va fi prezentat în versiune originală, cu subtitrare în limba engleză.

Ivana Mladenović (n. 1984, la Kladovo, Serbia) a absolvit regia de film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti. A regizat scurtmetrajele Bărcuţe de hârtie (2006), Milky Way (2007), In the village (2007), Pizza love (2008), Afterparty (2009) şi Skin (2010).

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român și se desfășoară în București (4-13 mai, Cinema Studio și Cinemateca Eforie), Braşov (10-13 mai), Timişoara (17-20 mai), Tîrgu-Mureş (17-20 mai) şi Iaşi (24-27 mai).

Detalii despre program: www.ffe.ro