Toate dosarele de proiecte editoriale calificate în 2022 vor primi finanțare ICR

Institutul Cultural Român a reușit să obțină, la rectificarea bugetară din luna august 2022, suma necesară pentru finanțarea tuturor celor 72 de proiecte editoriale calificate în urma sesiunilor Translation and Publication Support Programme (TPS) și Publishing Romania evaluate în luna mai 2022.

Din totalul celor 108 dosare de candidatură pentru programul Translation and Publication Support Programme și 13 dosare pentru programul Publishing Romania, ca urmare a suplimentării bugetului ICR, lista aplicațiilor câștigătoare se suplimentează cu 44 proiecte care au obtinut peste 60 puncte, rezultând 68 dosare care au obținut finanțare în această sesiune a programului Translation and Publication, respectiv 4 dosare pentru programul Publishing Romania.

Comisia de evaluare a fost formată din Ștefan Borbély (profesor universitar, eseist și istoric literar), Ioana Gruenwald (traducătoare, expertă în comunicare) și Maria-Ana Tupan (profesoară universitară, istoric și critic literar).

Institutul Cultural Român continuă demersurile de susținere pe termen lung a programelor de finanțare a traducerilor și își menține angajamentul de promovare a dialogului cultural.

Rezultatele finale sunt disponibile pentru consultare mai jos (faceți click pe săgeată pentru a descărca fișierul).


Descărcare tabel TPS Descărcare tabel Publishing