Seria Concertelor Enescu se reia cu un tur de forţă pianistic

Seria Concertelor Enescu se reia cu un tur de forta pianistic

Sezonul de anul acesta al „Seriei Concertelor Enescu", organizate de ICR Londra şi Societatea Enescu din Marea Britanie, neîntrerupt, începând cu anul 2007, debutează, în 4  februarie, de la ora 19.00, cu un recital spectaculos și plin de exuberanță, susţinut de doi virtuozi în plină afirmare, românul Mihai Ritivoiu şi bulgarul Evgheni Ghenciev. Programul cuprinde câteva dintre piesele cele mai prizate ale repertoriului pentru pian, compuse de mari compozitori precum Bach, Chopin sau Liszt, dar și de geniul tutelar la serii, George Enescu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Keyboard Charitable Trust.

Pianistul Mihai Ritivoiu a început lecțiile de pian de la vârsta de şase ani. În 2012, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, iar în prezent studiază la Guildhall School of Music & Drama în Londra, cu profesorul Joan Havill. Mihai a participat, de asemenea,  la programe de master classes oferite de Dimitri Bashkirov, Dominique Merlet şi Richard Goode, beneficiind totodată de îndrumarea celebrului pianist Valentin Gheorghiu. În 2010, a câştigat Concursul Naţional "Dinu Lipatti" şi, la ediţia 2011, a fost laureatul Concursului Internaţional George Enescu.

Pianistul bulgar Evgheni Ghenciev a susţinut numeroase recitaluri şi concerte în toată Europa, dar și în China şi Australia, câştigând peste 15 competiţii internaţionale de pian. Evgheni şi-a început studiile la Şcoala Naţională de Muzică din Plovdiv, iar în prezent urmează cursurile post-masterale la Guildhall School of Music & Drama în Londra. Pianistul a concertat în săli presigioase precum Sala Filarmonicii Glinka din St Petersburg's, Filarmonica din Varşovia, Sala Steinway din New York, precum și la Barbican, în Londra.

Când: 4 februarie, 7pm

Unde: ICR Londra, 1 Belgrave Square, SW1X 8PH

Intrarea este liberă, dar vă rugăm să vă anunțați prezența pe Eventbrite.

Dată fiind cererea foarte mare, alocarea locurilor se face pe principiul primul venit, primul servit.