Se deschide secțiunea românească de la Librăria Europeană din Londra

Primul punct de vânzare a cărții românești în original din străinătate va fi deschis la Londra, la inițiativa și cu sprijinul Institutului Cultural Român, în cadrul Librăriei Europene, situată în inima capitalei britanice, în vecinătatea Piccadilly Circus.

Secțiunea românească de la European Bookshop va fi deschisă joi, 10 aprilie 2014, la ora 19.00, de profesorul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, ES dr. Ion Jinga, ambasadorul României în Regatul Unit, Frank Preiss, directorul general al European Schoolbooks, și Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Român din Londra.

Secțiunea românească este rezultatul excelentei colaborări dintre ICR Londra și distribuitorul European Schoolbooks Ltd, care gestionează librăria, și al unor pregătiri de durată. Proiectul reprezintă o premieră absolută în rețeaua ICR, având ca rezultat o altă premieră absolută: înființarea primului punct de vânzare de cărți în limba română din afara granițelor țării.

„Colțul românesc” de la European Bookshop, care se adaugă colecțiilor franceză, italiană, germană, spaniolă și portugheză ale librăriei, va cuprinde volume ale marilor clasici și ale autorilor interbelici importanți, dar și cele mai vândute titluri din literatura contemporană, cărți de poezie, cărți pentru copii, albume de artă, instrumente filologice și de învățare a limbii române, precum și CD-uri și audiobooks. Cele peste 150 de titluri de pe „rafturile românești" provin de la Editura Institutului Cultural Român, dar și, mai ales, de la cele mai cunoscute edituri din România.

Acest fond este completat de o colecție mult mai mare ce va fi accesibilă spre vânzare on-line, la adresa www.romanianbookshop.co.uk, creată de asemenea cu această ocazie și operată tot de European Schoolbooks Ltd, compania care deține Librăria Europeană și unul dintre cei mai mari distribuitori de carte în original din Marea Britanie.

Cărțile românești disponibile în librărie sunt destinate în primul rând diasporei din Londra, dar și, prin intermediul componentei on-line, din întreaga Mare Britanie și Statele Unite ale Americii. În același timp, ele sunt puse la îndemâna tuturor străinilor interesați de România și de cultura română, care ne învață limba sau care pot citi deja în românește.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk