România la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

După 18 ani de absenţă România este din nou prezentă cu un stand de promovare al cinematografiei româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin între 7 şi 17 februarie 2008, în cadrul Berlinale European Film Market (Piaţa filmului European). Pe lângă stand, la Festival mai participă filmele Târziu, în regia lui Paul Negoescu, şi O zi bună de plajă, în regia lui Bogdan Mustaţă, ambele selecţionate la secţiunea Berlinale Shorts, care concurează pe lângă alte pelicule internaţionale pentru Ursul de Aur şi Ursul de Argint, din juriu fâcând parte şi producătorul de film Ada Solomon.
Actriţa Anamaria Marinca
(4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile) este invitată la Berlinale Shooting Stars.
De asemenea la Berlinale Co-production Market (Piaţa Europeană de Coproducţii) participă proiectele româneşti Aurora de Cristi Puiu şi Outskirts/Periferic de Anatol Reghintovschi. Piaţa Europeană de Coproducţii se va desfăşura între 10 şi 12 februarie, cuprinzând întâlniri în care experţii în domeniu furnizează informaţii despre condiţiile de producţie şi posibilităţile de stabilire a unor coproducţii.

Ni se pare important să semnalăm faptul că, pentru prima dată, prezenţa României la Berlinale este şi rezultatul unei fireşti cooperări la nivel instituţional: pentru concretizarea acestei prezenţe româneşti şi-au dat mâna Asociaţia de Promovare a Filmului Românesc, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român, reprezentat de filiala sa la Berlin, Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu".
Mai multe informaţii despre Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi programul acestuia la http://www.berlinale.de

Andreea Dinca
Referent comunicare vizuală


Institutul Cultural Român "Titu Maiorescu" Berlin
Tel. +49-30-890 61 987,- 890 91 232; Fax. +49-30-890 61 988
e-mail: andreea.dinca@rki-berlin.de