Proiectul de artă contemporană „L'unicità del volto” semnat de artista Alina Ciuciu va fi expus la Roma

Accademia di Romania in Roma, sub patronajul Ambasadei României în Italia prezintă expoziția de artă contemporană „L'unicità del volto” a Alinei Ciuciu, ca un gest de recunoaștere față de un important artist contemporan din diaspora italiană.

Expoziția, curatoriată de criticul de artă Marta Lock, va fi deschisă publicului în perioada 15-27 aprilie 2024 și va cuprinde 30 de picturi pe pânză.

Alina Ciuciu este născută la Oradea, fiind licențiată în filozofie-psihologie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si la Universitatea de Vest din Timișoara. Din anul 2017 se dedică integral picturii, pasiune care spune că i-a devenit muncă și munca, pasiune. În Italia este o artistă foarte apreciată, fiind premiată cu „Oscarul creativității” la Premiile Monte Carlo pentru artă și având deja circa 1.000 de tablouri vândute în multe țări europene și în SUA. În ultimii ani a avut expoziții foarte apreciate de public și de critici, la Berlin, Monte Carlo, Paris, Budapesta, Londra, Copenhaga, Milano, Tokyo și New York, iar în România a expus la București și la Oradea.

Stilul unic al Alinei Ciuciu, care a ajutat-o să cucerească publicul din întreaga lume, este o combinație perfectă între impresionism, suprarealism, realism și postmodernism. Așa cum au remarcat criticii de artă italieni, predominant în operele sale de artă este elementul senzorial. Imaginea se adresează direct simțurilor, având forța de a le amplifica, prin combinația de culoare și formă. Unii o compară cu pictorii impresioniști de la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar influența artei contemporane este foarte puternică în lucrările pictoriței românce.

„Tablourile selecționate sunt, pe aceasta frecvență, în mare majoritate, figuri umane, persoane pe care într-un fel sau altul, le-am cunoscut și față de care am simțit impulsul de a le imortaliza expresiile. De la bucurie la tristețe, de la ironie la inocență, de la flirt la o atitudine severă, de la vis la realitate”. Alina Ciuciu

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 aprilie 2024, ora 18:30, în Galeria de Artă a Academia di Romania din Roma (Viale delle Belle Arti, 110).

Expoziția va rămâne deschisă pentru public în perioada 15-27 aprilie 2024 de marți până vineri în intervalele orare 15:00-18:00, iar sâmbăta între 11:00-13:00 și 14:00-18:00.

Tel. +39.06.3201594; e-mail: accadromania@accadromania.it