„Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor” la Madrid

ICR Madrid organizează în colaborare cu Instituto Cervantes, la sediul său central din Calle de Alcalá, 49, Madrid, concertul cvartetului de coarde Arte Clásico, care va interpreta piese de Eduard Toldra, Isaac Albéniz, Joaquín Turina, Bela Bartok și Paul Constantinescu. Cvartetul este format din muzicienii Lavinia Moraru (vioară), Marian Moraru (vioară), Sergio Saéz (violă) și Javier Albarés (violoncel).

Totodată, la sediul ICR Madrid (Plaza de la Lealtad, 3, entreplanta dcha. Madrid) vor avea loc sesiuni de dans grecesc și românesc pentru adulți și proiecția filmului „La costa de los murmullos” de Margarida Cardoso (Portugalia, 2004, 110 min), activitate realizată în colaborare cu Ambasada Portugaliei.
La Institut français (Calle del Marqués de la Ensenada, 12 Madrid), se organizează lecţii demonstrative de limbi străine, de câte 20 minute, printre care și lecţii de limba română.

Ziua europeană a limbilor” este promovată de Consiliul Europei şi Comisia Europeană. Prin intermediul zecilor de activități propuse cu ocazia evenimentului „Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor” urmărește în primul rând să stârnească interesul publicului spaniol pentru studiul limbilor străine și să ofere acestuia șansa de a descoperi și de a intra în contact cu culturile diverselor țări europene participante. Organizat de reţeaua EUNIC Spania, evenimentul însumează 16 instituţii participante: Alliance Française, British Council, Centrul Ceh Madrid, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut, Instituto Cervantes, Institut Français, Institutul Cultural Român de la Madrid, Institutul Iberoamerican al Finlandei, Institutul Italian de Cultură Madrid, Institutul Polonez de Cultură, Ambasada Ungariei, Ambasada Lituaniei, Ambasada Sloveniei, Ambasada Portugaliei și Reprezentanța Comisiei Europene în Spania.