Participare românească la TorinoFilmLab SeriesLab 2023, cu sprijinul ICR Bruxelles

ICR Bruxelles susține participarea scenaristei și regizoarei Geo Doba și a producătoarei Gabriela Suciu-Pădurețu (reprezentantele companiei „Atelier de Film”), la TorinoFilmLab SeriesLab, cu proiectul „Piază rea/Evil Eye”, în cadrul etapei Leuven din Belgia, ce va avea loc între 9 și 14 noiembrie 2023.

Unul dintre cele mai prestigioase programe de dezvoltare pentru formate de televiziune, TorinoFilmLab SeriesLab se desfășoară în perioada septembrie 2023 – aprilie 2024 și include trei programe de dezvoltare a câte cinci zile, în Georgia, Belgia și Germania, un mentorat online și o prezentare finală publică a proiectului fiecărui participant.

Proiectul românesc selectat în cadrul TorinoFilmLab SeriesLab, „Piază rea/Evil Eye” este un serial crime thriller dezvoltat de compania „Atelier de film” și creat de scenarista și regizoarea Geo Doba. Timp de cinci zile, autoarea Geo Doba și producătoarea Gabriela Suciu vor lua parte la un workshop intensiv, unde vor susține sesiuni de lucru cu experți internaționali în domeniul serialelor TV, vor avea ocazia să prezinte proiectul propriu și să lucreze în mod aplicat la dezvoltarea acestuia. La finalul workshop-ului, va avea loc o prezentare în fața participanților și experților. Sesiunea de la Leuven este a doua etapă a programului, prezentarea finală în fața potențialilor cumpărători urmând să se deruleze la Berlin în 2024.

Partenerul proiectului, din cadrul programului din Belgia, este TorinoFilmLab, prin Museo Nazionale Del Cinema Torino. Proiectul este, de asemenea, susținut de programul Europa Creativă 2021-2027, derulat de Comisia Europeană.

Proiectul reprezintă o continuitate a colaborării dintre Reprezentanța ICR Bruxelles și artiștii și producătorii de film din România și face parte din strategia ICR Bruxelles de susținere și de promovare a creaţiei culturale și artistice contemporane, a valorilor naționale ale culturii și artei cinematografice românești la nivel intenațional.

Compania „Atelier de Film”

Obiectivul companiei „Atelier de Film” vizează dezvoltarea unor produse audiovizuale și cinematografice. Nelimitându-se doar la formatele de cinematografie, ci exploatând și ariile de producție publicitară, de televiziune și de radio, compania pregătește profesioniști pentru necesitățile în continuă schimbare tehnologică ale pieței. Compania oferă servicii de producție, distribuție, analiză și strategii de piață și marketing. După realizarea unor proiecte importante precum „When Night Meets Dawn”, scris și regizat de Andreea Cristina Borțun, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, și „Crai Nou/Blue Moon”, primul film românesc care a câștigat „Scoica de Aur” în cele 70 de ediții ale Festivalului de Film de la San Sebastian, „Atelier de Film” a decis să-și extindă activitatea de producție spre formate actuale, precum seriale TV și multiplatformă. Primul proiect din aceast[ categorie se numește „Evil Eye/Piază rea” și este un crime thriller de șase episoade a câte 45 de minute, creat de scenarista și regizoarea Geo Doba.