Orchestra Română de Tineret concertează la Expo Milano 2015

Orchestra Romana de Tineret concerteaza la Expo Milano 2015

Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, şi solista Anita Hartig vor reprezenta România la Expoziţia Mondială de la Milano. Concertul va avea loc pe 29 iulie 2015, în l'Auditorium Expo Milano din cadrul Expoziţiei Mondiale, Orchestra Română de Tineret având în program arii şi uverturi din opere având-o în prim-plan pe soprana Anita Hartig şi două lucrări româneşti reprezentative, Trei dansuri româneşti de Theodor Rogalski şi Rapsodia I de George Enescu.

Concertul este organizat de Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, cu sprijinul Lanto Communication. Partener media: Radio România

În perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 are loc expoziția universală Expo Milano 2015. Pe durata celor 6 luni de desfăşurare, manifestarea expoziţională reunește 148 de țări și organizații internaționale. România participă cu un pavilion propriu, construit pe o suprafaţă de 887 mp, aflat în zona centrală a expoziţiei. Conceptul Pavilionului pornește de la reinterpretarea arhitecturală a unei locuinţe româneşti tradiţionale, integrate în fluxul contemporan prin mijloace moderne de prezentare audio-video, soluţii tehnologice inovatoare.

Conform tradiției, fiecare țară participantă la expoziția universală își alege o zi națională. România va sărbători această zi pe 29 iulie, dată care coincide cu celebrarea Zilei Imnului Național al României.

Foto: Virgil Oprina