LET’S CEE Film Festival

Institutul Cultural Român a fost partenerul celei de-a patra ediţii a LET´S CEE Film Festival, care a prezentat şase producţii româneşti, dintre care cinci au fost incluse în programul competiţional: Box, Chuck Norris vs Communism, Aferim!, Paşaport de Germania, Acasă la tata şi scurtmetrajul În ataş, în afara competiţiei. Proiecţiile au avut loc în cinematografele Urania, Actor's Studio şi Village Cinema Wien Mitte.

Producătoarea Ada Solomon a susţinut un Master Class intitulat How International (Co)-Production Works?. Acesta s-a bazat pe studiul de caz al filmului Aferim! pentru a discuta despre provocările întâmpinate ca producător de film și pentru a răspunde la întrebări precum: De ce succesul unui film precedent nu garantează succesul următorului film?  

Înaintea galei de premiere, a avut loc evenimentul special de prezentare a Festivalului Filmului European din România. De 19 ediții, Festivalul Filmului European debutează de Ziua Europei și celebrează creativitatea cinematografică a continentului. Sub egida EUNIC Bucureşti, festivalul a renăscut pe plan naţional şi a depăşit graniţele României prin secţiunile din Republica Moldova şi Ucraina. Festivalul Filmului European este cel mai vizibil si longeviv proiect al Institutului Cultural Român, organizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în Romania. La evenimentul de la Strandbar Herrmann au fost prezenţi reprezentanţii echipei filmului Acasă la tata - actriţa Ioana Flora şi regizorul Andrei Cohn, Radu Boroianu - preşedintele Institutului Cultural Român, Liviu Jicman - vicepreşedintele Institutului Cultural Român, producătoarea Ada Solomon şi Irina Cornişteanu, directorul Institutului Cultural Român de la Viena şi vicepreşedinte EUNIC Austria.

"Aferim!" s-a bucurat de aprecierea cinefililor, primind Premiul Publicului LET'S CEE Film Festival. Diploma a fost primită de producătoarea filmului, Ada Solomon, care a fost însoţită de actorul Cuzin Toma.

Fanfara Transilvania a încheiat festivalul pentru al doilea an la rând.