Jurnalul Bucureștiului: Expoziția „Dăruire” dedicată pictoriței Alma Redlinger, la Institutul Cultural Român

[...] Artista Alma Redlinger s-a stins acum un an, in 2017, o pretuiam foarte mult. Era născută in 1924, ca si bunica mea maternă, pe care o iubeam enorm( asa am si văzut-o si i-am spus asta, la expozitia dumneaei de la Galeria Senso, din 2015, intitulată “Arborele vietii”).Am scris si eu de mai multe ori despre expozitiile dumneaei(personale sau de grup) din ultimii ani, dar nu are sens să mai amintesc despre asta!

Fragment din comunicatul de presă:

„Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (CNR UNESCO), Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) organizează expoziția „Dăruire”, la un an de la dispariția unuia dintre cele mai importante nume ale artei contemporane – pictoriţa şi graficiana Alma Redlinger.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 15 martie, ora 18.00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38. Expoziția „Dăruire” va fi deschisă în Sala Mare a Institutului Cultural Român, în perioada 15-28 martie 2018.

Vor susține alocuțiuni curatorul expoziției și reprezentant din partea UNESCO – dr. Mihaela Varga, custodele colecției fondului Alma Redlinger – lector dr. arh. Ștefan Simion, un reprezentant al Federației Comunităților Evreiești din România, președintele Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) – Daniela Popescu, vicepreşedintele Institutului Cultural Român – Béla Dan Krizbai. La eveniment sunt invitați artiști și reprezentanți din lumea artei, cadre universitare, curatori și iubitori de artă.

A fost membră al Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1951 şi a Academia Italia delle Arti e delle Lavoro, din 1980.De-a lungul prodigioasei sale cariere, artista a deschis zeci de expoziţii personale în România şi peste graniţe, multe dintre ele chiar în ultimii ani, a participat la prestigoase saloane naţionale şi internaţionale și a primit numeroase premii: Premiul Ministerului Artelor în 1946, Premiul al III-lea la Festivalul Mondial al Tineretului în 1953, Medalia de Aur a Academiei Italia delle Arti e delle Lavoro în 1985, Premiul „Marcel Iancu” pentru arte plastice 2003-2004, acordat de Federaţia Comunităţii Evreieşti din România.

În 2004 i s-a decernat Ordinul Cultural în gradul de COMANDOR, categ. C Arte Plastice, iar în 2011, M.S. Regele Mihai i-a acordat Decoraţia „Nihil Sine Deo”. Alma Redlinger a participat pentru ultima dată la un eveniment cultural în decembrie 2016, la Muzeul Naţional de Artă al României, unde a avut loc simpozonul dedicat Şcolii de Pictură a lui M.H. Maxy, care a făcut parte din programul Diagonale, realizat de Institutul Cultural Român.” [...] http://jurnalulbucurestiului.ro/la-pas-prin-galeriile-bucurestene-recomandarile-ziarului-jurnalul-bucurestiului/