Galeriile de artă românești Anca Poterașu și SUPRAINFINIT participă la Art Brussels 2022

Institutul Cultural Român Bruxelles promovează prezența galeriilor românești de artă contemporană la Târgul de artă Art Brussels 2022, unul dintre cele mai importante târguri internaționale de artă contemporană din Europa, desfășurat în perioada 28 aprilie -1 mai 2022. Ediția a 38-a revine la Tour & Taxis, locul tradițional de desfășurare înainte de pandemie.


Art Brussels găzduiește în acest an 160 de galerii, dintre care 2 galerii românești, la secțiunea INVITED: Galeria Anca Poterașu și SUPRAINFINIT.

Art Brussels sărbătorește o săptămână de artă contemporană printr-un fascinant program de expoziții.” (Art Brussels)

Galeria Anca Poterașu participă cu artista vizuală Megan Dominescu.

Galeria Anca Poterașu (https://ancapoterasu.com/), galerie de artă contemporană înființată în mai 2011, sprijină artiști români contemporani. Galeria prezintă, atât artiști consacrați, cât și tineri, activi în diverse medii – pictură, desen, obiecte de artă, instalații, fotografie și lucrări de imagine în mișcare.

Programul Galeriei este centrat pe practica curatorială care încurajează colaborările cu artiști din țară și din străinătate. În 2015, galeria a inițiat un program internațional de rezidență expozițională pentru artiști și curatori din întreaga lume.

Cu o platformă solidă în București, Galeria Anca Poterasu își propune să dezvolte în continuare vizibilitatea internațională a artiștilor săi prin cooperare cu galerii și instituții de profil. Bazându-se pe succesul programului de proiecte curatoriale derulat în perioada 2018-2019 în Spinnerei Leipzig, galeria intenționează să continue conceptul de „Galerie Mobilă”, prin deschiderea mai multor spații de proiect în întreaga lume.

SUPRAINFINIT participă cu artiștii români Vlad Nancă și Larisa Sitar.

Galeria SUPRAINFINIT (www.suprainfinit.com) a fost înființată în 2015, constituită în scopul susținerii artei contemporane și a culturii din România, prin organizarea de proiecte preponderent în zona artelor vizuale. Activitatea galeriei s-a axat în special pe promovarea artiștilor emergenți din România, dar și internaționali, prin producerea constantă de lucrări artistice și expoziții noi, care au contribuit la dezvoltarea programului curatorial al galeriei și al scenei artistice locale. Galeria SUPRAINFINIT a reprezentat cu succes România la numeroase târguri de artă contemporană, printre care: FIAC, cel mai important târg de artă din Europa, Liste Art Fair Basel, ARCOmadrid, Art Brussels, Artissima Torino și altele.

Art Brussels 2022 este structurat pe 3 secțiuni: DISCOVERY, PRIME și REDISCOVERY, și 2 subsecțiuni: SOLO și INVITED – cea din urmă adresându-se galeriilor emergente sau spațiilor de artă care transcend formatul obișnuit al unei galerii.

Reprezentanța ICR Bruxelles apreciază că participarea la Art Brussels este una de primă importanță pentru galeriile românești, pentru descoperirea / redescoperirea unor artiști români importanți, cât și pentru arta contemporană românească. Proiectul aduce un plus de imagine culturii române la Bruxelles în termeni de vizibilitate și imagine și în calitate de partener al proiectului.

Art Brussels are renumele de „piață de artă”, în fiecare an vânzările depășesc așteptările organizatorilor, fiind cu mult peste media unui târg de gen. Colecționari de artă, vechi sau noi, „împătimiți” sau pasageri, sunt prezenți și apreciază târgul ca fiind „classy, cool and qualitative”.

În strategia ICR Bruxelles există o preocupare permanentă de promovare a artelor vizuale contemporane românești și de descoperire / redescoperire a artiștilor români în contexte internaționale, generatoare de vizibilitate și impact.