Filmul „La Gomera“, regizat de Corneliu Porumboiu, la Festivalul de Film European din Singapore

Cu sprijinul Ambasadei României la Singapore și al Institutului Cultural Român, filmul La Gomera / The Whistlers, regizat de Corneliu Porumboiu, va fi proiectat în cadrul Festivalului de Film European din Singapore (EUFF), ajuns la cea de-a XXXII-a ediție, și desfășurat în perioada 16-31 mai 2023. Proiecția va avea loc duminică, 28 mai 2023, la cinematograful The Projector.

Proiect important de promovare a culturii europene în Asia de Sud-Est, festivalul este organizat de Delegația Uniunii Europene în Singapore, în parteneriat cu misiunile diplomatice ale statelor europene (atât membre UE cât și non-UE) acreditate. 

Sinopsis La Gomera, r. Corneliu Porumboiu (2019): Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

Toate filmele propuse sunt supuse evaluării si aprobării agenției singaporeze de specialitate Infocomm Media Development Authority – IMDA. Programul  complet poate fi consultat aici: European Film Festival 2023 (euff.com.sg)

Trailer European Film Festival 2023 (EUFF) Singapore: https://www.youtube.com/watch?v=t8PNJcez9mY

Detalii: www.euff.com.sg