Filmul documentar „Planeta Petrila” la Zilele Filmului de Arhitectură din Budapesta

Institutul Cultural Român Budapesta contribuie în calitate de partener al Zilelor Filmului de Arhitectură din Budapesta, cu proiecția filmului documentar „Planeta Petrila” în regia lui Andrei Dăscălescu.

Zilele Filmului de Arhitectură din Budapesta aflate la cea de a 11-ea ediție se vor desfășura în perioada 7-10 martie 2019 la Cinematograful Toldi (sectorul V., Str. Bajcsy-Zsilinszky, nr. 36-38). Filmul documentar „Planeta Petrila” va fi proiectat joi, 7 martie la ora 19.00.

„PETRILA, o lume ce nu seamănă cu nicio așezare posibilă, cu NIMIC și NIMENI de NICĂIERI…” este citatul scris pe un zid la intrarea în orașul minier Petrila, într-un moment în care principalul motor economic, mina de cărbune, se închide, aruncând comunitatea într-un declin ireversibil. Documentarul realizează cu accente absurde, adesea amuzante, portretul unei lumi rămasă fără perspective - propunând teme universale precum rezistența prin artă, păstrarea identității sau alternativa culturală a unui oraș în era post-industrială.

Filmul va fi proiectat în limba originală, cu subtitrare în limba maghiarăși engleză.


Trailerul Zilelor Filmului de Arhitectură:



Bilete și informații suplimentare: http://filmnapok.kek.org.hu/