Digital Bridges - dialog cultural prin intermediul unei platforme online

„Digital Bridges" este un proiect fondat de Proiectul European, implementat în cadrul programului Turco-European „Cultural Bridges", şi derulat de Institutul Francez din Turcia în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea Anadolu (Eskisehir, Turcia) şi Şcoala de Jurnalism din Lille (Franţa). Proiectul are ca scop cearea unei dimensiuni inovative pentru dialogul cultural dintre Turcia şi Uniunea Europeană, folosind noile tehnologii de informaţie. Astfel, a fost creată o platformă online care le permite tinerilor jurnalişti, operatori culturali, artişti, dar şi opiniei publice să dezbată diverse evenimente şi teme culturale, promovând, în acelaşti timp, jurnalismul online.

Pe parcursul acestui proiect (până în aprilie 2011), platforma online se bazează pe munca unor echipe multiculturale, formate din studenţi români, turci şi francezi. Echipele relatează, analizează şi produc conţinut multimedia cu privire la mai multe evenimente culturale majore (viziaţi site-ul: www.digitalbridges.eu). În plus, al doilea obiectiv al proiectului este să creeze un Centru Turco-European pentru jurnalism inovativ, cu sediul în Turcia, pentru a facilitate schimburile dintre studenţii la jurnalism din Europa şi Turcia.

Pe 4 martie 2011, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti a găzduit conferinţa Digital Brdiges, „Trecând graniţa: Emergenţa unei societăţi civile prin noile media". Evenimentul, dedicat studenţilor, a fost organizat cu scopul de a îmbunătăţi perspectiva tinerilor asupra noilor forme de jurnalism şi asupra impactului social al acestora. Următorul eveniment din program este „Conferinţa academică", care va avea loc pe 13 aprilie în Eskisehir, Turcia, cu tema „Patrimoniul Cultural Comun European".

Pentru mai multe informaţii despre programul Cultura Bridges, vă rugăm să vizitaţi site-ul:
www.digitalbridges.eu

descrierea proiectului