Creativitate românească pentru un muzeu imaginat

Suntem în anul 2053. Toate lucrările de artă din expoziția An Imagined Museum  de la Tate Liverpool au dispărut, fiind înlocuite de un „muzeu însufleţit", în care aura artefactelor absente e refăcută de oameni în carne și oase. Iată finalul ieșit din comun al unei expoziţii pe măsură, An Imagined Museum: works from the Centre Pompidou, Tate and MMK collections,care se va închide în 14 februarie 2016 pentru a se redeschide, patru zile mai târziu,  printr-o suită de performance-uri reînchipuind, prin dans, muzică și cuvânt, obiectele de acum dispărute. Atât expoziţia An Imagined Museum, cât şi proiectul 2053: A Living Museum sunt inspirate din celebrul roman al lui Ray Bradbury Fahrenheit 451 (1953), în care personajele se transformă într-o bibliotecă vie, pentru a putea transmite cărțile interzise generaţiilor viitoare.

Începând cu ora 10.00am, sâmbătă, 20 februarie, fiecare dintre cele 60 de lucrări de artă expuse în cadrul An Imagined Museum va fi „reamintită" separat, prin mai multe evenimente distincte. Printre artiștii europeni care vor da viață acestui „muzeu imaginar", se numără și românii Alexandra Pirici, Manuel PelmuşRolando Matsangos şi Mihai Mihalcea.

Proiectul este organizat de Muzeul Tate Liverpool şi sprijinit de Programul Creative Europe al Uniunii Europene, Institutul Francez din Marea Britanie, Ministerul de Externe german, Goethe-Institut Londra şi Institutul Cultural Român din Londra.

Când: Sâmbătă şi duminică, 20 şi 21 februarie 2016, 10am-5pm

Unde: Tate Liverpool, Albert Dock, Liverpool Waterfront, L3 4BB

Intrarea liberă. Nu este nevoie de rezervare.