Corul bărbătesc „Cantus Domini” la Sankt Petersburg

Corul barbatesc Cantus Domini la Sankt Petersburg

Corul bărbătesc „Cantus Domini” va participa la Concursul Coral Internațional din cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional „The Singing World” desfășurat în perioada 31 iulie – 5 august 2015 la Sankt Petersburg.

Corul a fost invitat oficial de Comitetul pentru Cultură și Centrul pentru Cooperare Internațională INTER-ASPECT din St. Petersburg.

„Cantus Domini” va participa la două dintre secțiunile concursului: nr. 2 – Equal Voices Choirs și nr. 5 – Chamber Choirs. La eveniment vor lua parte peste 30 de coruri din toată lumea.

„Cantus Domini”, afiliat Asociației Studenților Teologi Ortodocși, are 27 de membri.

Palmaresul național și internațional al Corului include Premiul I al Concursului de Muzică „George Enescu” (iunie 2012), două medalii de argint la Olimpiada Mondială de Coruri (SUA, 2012), o medalie de argint la European Choir Games (Austria 2013), o medalie de aur și o cupă la International Choral Competition din Istanbul (2014). Până în prezent coorul a îregistrat două CD-uri audio: „Musica Universalia” (2013) și „Armonii de Crăciun” (2013).

Festivalul „The Singing World” are ca obiectiv realizarea unui dialog cultural între reprezentați ai artei și tradițiilor corale din diferite regiuni ale Rusiei și din alte zone ale lumii.

http://singingworld.spb.ru/en/festival/