CONCURS / Seminar de traductologie organizat de CNL și ICR

Centrul Național al Cărții din Franța (CNL) în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) anunță lansarea unui seminar de traduceri desfășurat la București și la Paris, în perioada septembrie 2012 – iulie 2013, organizat în urma unei convenții semnate de cele doua instituții. Printre obiectivele proiectului se numără schimbul intercultural între cele două țări, dezvoltarea unei rețele puternice de traducători literari profesioniști, precum și promovarea unor autori francezi din domeniul științelor sociale și umane în România.
Concursul se adresează traducătorilor profesioniști de limbă franceză cu vârsta peste 18 ani. În cadrul seminarului vor fi organizate două sesiuni de ateliere de traduceri, la București (septembrie 2012 – martie 2013, câte un atelier lunar) și la Paris (iulie 2013). La finalul proiectului va fi editată o carte care va reuni texte ale participanților.
Termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este 11 mai 2012. Comisia de jurizare, formată din experti români și francezi, va selecta10 traducători români.

Detalii suplimentare în documentele atașate.

descrierea proiectului / Appel à candidature formular de înscriere / formulaire