California Dreamin’ la Berlin

După intrarea în cinematografele germane, pe 22 noiembrie 2007, a filmului premiat la Cannes al lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", pe 1 decembrie are loc premiera germană a „California Dreamin' (nesfârşit") în regia lui Cristian Nemescu, deţinătorul premiului „Un certain regard" al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2007. Filmul va fi prezentat în cadrul festivalului de film independent Berlin Babylon 14. În aceeaşi zi, la Berlin are loc şi decernarea premiilor Academiei Europene de Film, la care candidează şi filmul lui Cristian Mungiu.

Berlin Babylon 14 este o călătorie în jurul lumii prin 14 filme premiate la festivaluri internaţionale precum cele de la Veneţia, Locarno, Cannes sau Toronto, dar care nu au încă o firmă de distribuţie germană. Peliculele vor fi prezentate de către cunoscuţi cineaşti şi filmologi german, fiecare „patronând" câte un film, dialogând cu regizorul (în cazul în care acesta este prezent) şi cu publicul. Filmul „California dreamin' (nesfârşit)" va fi prezentat de regizorul Didi Danquart. La premieră va fi prezent actorul Andrei Vasluianu.

„California Dreamin'(nesfârşit)" va fi prezentat pe 1 decembrie la ora 19.15 şi pe 2 decembrie la ora 20.15 la cinematograful Babylon.

Informaţii suplimentare despre festival: www.berlinbabylon14.de

Premiera germană a „California Dreamin' (nesfârşit)" la Berlin are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu" Berlin.