Artwe lansează proiectul educaţional „Cuprins” @ Atelierul de Producție

Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, începând cu ora 18.00, la Atelierul de Producție (Splaiul Unirii, 160, sector 4), Artwe lansează CUPRINS - proiect de încurajare a lecturii.
„Cuprins" transformă Atelierul de Producție într-un spațiu de joacă educaţional prin ateliere de dicție, bune maniere, tarot, psihoterapie-dezvoltare personală, public speaking, exerciții de psihodramă, quilling, biblioteci vii, teatru pedagogic, teatru forum plus și multe alte activităţi atractive susținute de către Artwe și organizații non-guvernamentale partenere. Printre acestea: Incubator107, MindRoom, Tineri pentru România de Mâine, Asociaţia Creativ, Deschide-ţi Sufletul, Public Speaking, Alina Pertea.

După aproximativ patru ore de activităţi nonformale, urmează party cu cei de la Loungerie II și cu Notsocommondj.

„Cuprins" este un proiect cultural-educațional care încurajează lectura în spațiul urban, prin schimbul de cărți între cititori. 5 locații (Shift, Godot, La scena, Incubator107, Green Tea) vor găzdui pentru început biblioteci Artwe cu 800 titluri adunate de la edituri şi oameni care au în comun pasiunea pentru lectură. Doritorii pot împrumuta gratuit o carte cu o singură condiţie: aceea de a pune alta în locul celei pe care au luat-o. In plus, pentru a încuraja iubitorii de lectură să intereacționeaze, cititorii îşi vor putea lăsa „amprenta" pe post-it-urile creative ce vor însoţi cărţile.

Accesul la eveniment se va face în baza donării (a cel puțin) unei cărți care se va regăsi ulterior în bibliotecile Artwe, amenajate special în locațiile partenere. Există, totodată, opţiunea de a dona o sumă modică în scopul dezvoltării proiectului prin achiziţionarea cărţilor necesare.

Asociaţia Artwe este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în septembrie 2010 şi care se adresează studenţilor cu inclinaţii artistice. Obiectivele declarate sunt încurajarea bunul gust și a creativității în rândul studenţilor şi nu numai. „Cuprins" reprezintă cel de-al treilea proiect Artwe după „Royal Junkie" şi „Noname.Art".

Edituri participante: Editura Institutului Cultural Român, Editura Minerva, Editura Herald, Casa de Editură Max Blecher, Editura Trei

Parteneri: Atelierul de Productie, Shift, LaScena, GodotCafeTeatru, Incubator107, GreenTea