Workshop de arhitectură și patrimoniu cu tema Protejare/ restaurare/ legislaţie/ instituţii, la ICR

Joi, 22 martie 2012, între orele 10.00-19.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc atelierul de arhitectură și patrimoniu cu tema Protejare/ restaurare/ legislaţie/ instituţii, la care sunt așteptați arhitecți, specialiști în administrație și urbanism, istorici de artă, experți atestați în domeniu, dar și studenți de specialitate.
Invitatul special al evenimentului este Pierre Housieaux, preşedintele Asociaţiei pentru salvarea Patrimoniului şi punerea în valoare a Parisului istoric – Paris Historique, căreia îi revine meritul de a fi salvat şi valorificat cartierul parizian Marais.
Evenimentul este primul din seria „Un viitor pentru patrimoniul Bucureştiului – perspectiva europeană“, organizată de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Asociaţia PRO.DO.MO. și derulată pe parcursul anului 2012.

Fiecare atelier va beneficia de prezența unui invitat din Europa, care va susţine o prezentare însoţită de proiecţii. Scopul acestor ateliere este de a adapta modele de bune practici din alte ţări şi de a găsi şi implementa soluţii concrete pentru diferite situaţii din România.

Accesul la workshop este pe bază de invitație. Studenții/masteranzii/doctoranzii din domeniile arhitectură/urbanism/restaurare pot participa pe baza legitimației universitare, în limita locurilor disponibile.