„Vivien Leigh” al Teatrului Excelsior, la Paris

Vivien Leigh al Teatrului Excelsior, la Paris

Institutul Cultural Român de la Paris, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Franceză, prezintă spectacolul „Vivien Leigh - Ultima conferință de presă" al Teatrului Excelsior, în premieră franceză, la Paris, în două reprezentaţii excepţionale în 21 şi 22 octombrie 2016, în Sala Bizantină a Ambasadei României în Franţa.

Textul scris de Marcy Lafferty are structura unei conferințe de presă. În 1960, actriță britanică Vivien Leigh, ajunge pe o scenă aproape goală din Londra pentru a fi intervievată. Acesta este un pretext pentru a dezvălui în scene emoționante viața legendarei actrițe: ascensiunea pe care avut-o în carieră, ajungând un star internațional, dragostea ei copleșitoare pentru Laurence Olivier și ravagiile pe care i le-a produs în trup și suflet necruțătoarea boală de care suferea.

Într-un spectacol dinamic, viu, incitant, cu treceri rapide de la o situație la alta, de la o stare la alta, actrița Lamia Beligan o întruchipează pe Vivien Leigh în cele trei roluri care i-au marcat existența: Scarlett O'Hara din Pe aripile vântului, Blache DuBois din Un tramvai numit dorință (pentru care a fost recompensată cu două Premii Oscar) și Lady Olivier, soția lui Sir Laurence Olivier cu care a format cuplul regal care a marcat teatrul și filmul secolului XX.


Distribuția Vivien Leigh - Ultima conferință de presă: 

Regizor artistic : Liana Ceterchi

Regizor tehnic: Viorel Stamate

Autor: Marcy Lafferty

Scenografie: Liana Ceterchi și Lamia Beligan

Costume: Liana Ceterchi și Lamia Beligan

Coloana sonoră: Luca Achim

Distribuţie: Lamia Beligan

Durata spectacolului: 80 min