Vibraţii moderne de jazz: trompetistul Sebastian Burneci la Clubul 606 din Londra

Institutul Cultural Român de la Londra şi clubul de jazz 606 continuă seria parteneriatului European Exchange cu un nou concert de excepţie în data de 29 martie. Iniţiat în 2011 cu scopul de a promova talentele muzicale româneşti în Marea Britanie şi viceversa, evenimentul îl are ca invitat pe trompetistul Sebastian Burneci, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni ai generaţiei sale, cu o pregătire de excepţie atât în jazz, cât şi în muzică clasică. Stilul său este renumit pentru ritmurile puternice şi sunetele neconvenţionale de trompetă.
Sebastian Burneci s-a născut în Constanţa într-o familie de muzicieni, iar la vârsta de şase ani cânta deja la pian şi la trompetă. În 2001 a absolvit Liceul de muzică Regina Maria din oraşul natal şi apoi şi-a continuat studiile la Conservatorul din Bucureşti, secţia trompetă clasică. Ulterior, la Conservatorul Prins Claus din Olanda Sebastian a studiat trompeta jazz. A colaborat cu Orchestra Simfonică Radio şi Filarmonica de Stat, iar în prezent continuă să colaboreze cu artişti români, printre care se numără și cunoscuta pianistă şi dirijoare Simona Strugaru.
Descris de muzicianul Alex Sipiagin drept „un trompetist deosebit, cu o largă paletă originală”, Burneci va încânta publicul unuia dintre cele mai vechi şi prestigioase cluburi de jazz din Londra. La acest eveniment, muzicianul român va fi acompaniat de artişti de top din Marea Britainie, într-o colaborare ce promite a fi captivantă şi inovatoare.

Clubul de jazz 606 din vestul Londrei, în selectul cartier Chelsea, are o activitate de peste 30 de ani şi este condus de muzicianul Steve Rubie. De-a lungul anilor, clubul a devenit un nume de referinţă în lumea jazzului londonez, o reputaţie pe care încă şi-o menţine prin programul original de promovare a celor mai buni muzicieni britanici, dar şi internaţionali.

Seria de concerte organizate în parteneriat cu 606 Club va continua în 2012 cu noi invitaţi de marcă ai jazzului românesc.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk şi www.606club.co.uk.