Un weekend de teatru și muzică la Londra

Ultimul weekend din septembrie aduce la Londra o serie de spectacole de teatru, întâlniri memorabile și recitaluri care îi vor avea în prim-plan pe actorii Oana Pellea, Mircea Rusu și Cristina Casian, și pe violoncelistul Adrian Naidin. Evenimentele vor avea loc la teatrele Leicester Square și Theatro Technis în 28 și 29 septembrie 2019 și sunt organizate de asociația Poveşti spuse-n româneşte cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra.

Primul spectacol în cadrul acestei serii va fi Amalia respiră adânc de Alina Nelega, în regia Marianei Cămărășan. Într-un adevărat tur de forță interpretativ, Cristina Casian, actriță distinsă cu Premiul UNITER pentru Debut în 2008, spune povestea unei femei în ipostaze de adolescentă pionieră, mamă sau bătrână. Spectacolul este jucat în limba română, cu supratitrare în limba engleză.

Tot în 28 septembrie, Oana Pellea va vorbi, în premieră și în exclusivitate pentru publicul român din Londra, despre Identitate, Libertate și Iubire. Conferința va fi urmată de o discuție cu spectatorii, la Theatro Technis din Camden Town.

Duminică, 29 septembrie 2019, va avea loc spectacolul Frumos e în septembrie la Veneția după Teodor Mazilu. Piesa, regizată de Mariana Cămărășan, îi aduce împreună pe Oana Pellea și Mircea Rusu, actor al Teatrului Național din București, într-o comedie romantică, o neașteptată poveste de dragoste într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Spectacolul va fi jucat în limba română, cu supratitrare în limba engleză, la Leicester Square Theatre din centrul capitalei britanice.

„Gură de Rai” este concertul de închidere, susținut de muzicianul Adrian Naidin. Talentatul violoncelist îmbină folclorul românesc cu sonoritățile de jazz, într-o formulă în care vocea, pianul și violoncelul, maiestuos armonizate, sunt resurse suficiente pentru a împlini multiple călătorii muzicale.

Programul complet se regăsește pe website-ul ICR Londra: http://www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon