Trofeul Astra Film, decernat de Institutul Cultural Român la Sibiu

Sâmbătă, 29 octombrie 2011, de la ora 19.00, va avea loc la Sibiu festivitatea de premiere a Festivalului Astra Film 2011. Partener al Festivalului, Institutul Cultural Român va decerna, în cadrul festivității, Trofeul Astra Film. În valoare de 5000 EUR, premiul este acordat pentru cel mai bun documentar românesc participant la festival.
Ajuns la a XI-a ediție, Astra Film Festival este cel mai vechi festival internațional de film documentar din România şi cel mai amplu festival de profil din Europa Centrală şi de Est. Festivalul a fost distins la Gala Societăţii Civile cu premiul de excelență pentru cel mai bun proiect cultural din România.

Astra Film Festival este organizat de ASTRA FILM (Centru de film documentar, cercetare antropologică şi educaţie vizuală, Departament al CN Muzeal Astra) şi de Fundaţia Astra Film, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional și Institutul Cultural Român.

La ediția din acest an, desfășurată în perioada 25-30 octombrie, sunt prezente 100 de documentare din 30 de țări. 54 de producții, selectate dintre cele peste o mie de filme înscrise, au fost selecționate pentru cele patru secțiuni competiționale: International, Europa, Romania și Student Docs. 46 de filme sunt proectate în cadrul secţiunilor speciale: Astra Film Junior, Eco-Doc, Made in Romania, Panel Doc-Investigational, One World Romania și Panorama. Programul cuprinde, alături de proiecțiile de film, expoziţii de fotografie, concerte, workshop-uri şi – în premieră – o serie de masterclass-uri cu invitaţi din elita producătorilor şi regizorilor de film documentar din lume.

Informații suplimentare: www.astrafilm.ro