Teatrul Coquette participă la Festivalul Internațional de Teatru „Saint Muse” din Ulaanbaatar, cu sprijinul ICR Beijing

Cu sprijinul ICR Beijing - 罗马尼亚文化中心,  Teatrul Coquette participă cu spectacolul Nopțile Barbare (dupa 1001 de Nopți), în perioada 13-17 septembrie 2023, la Festivalul Internațional de Teatru Saint Muse, ediția a 17-a, organizat de Institutul Internațional de Teatru în capitala Mongoliei, la Ulaanbaatar (Ulan Bator).

Piesa Nopțile Barbare (după 1001 de Nopți) reprezintă o adaptare modernă după nemuritoarele povești din Halima/1001 de nopți. Într-un spectacol de o oră și jumătate, regizoarea Ingrid Bonța, alături de actorii Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat, a dramatizat tema cunoscutelor povești orientale: „Spectacolul e o adaptare liberă dedicată publicului adult. Păstrăm misterul nopții și al celor 1001 povești ale Orientului, pentru a merge cu gândul dincolo de tabu-uri, într-un spectacol care împletește cuvântul cu mișcarea pentru a crea iluzia (...) dar și pentru a oglindi lumea pierdută a copilăriei”. Durată spectacol: 1 oră și 30 minute. Cu: Ruxandra Balasu, Ovidiu Uşvat. Regia: Ingrid Bonța. Scenografia: Daniel Divrician. Coregrafia: Andreea Novac

În cele cinci zile ale festivalului, trupa Teatrului Coquette are în program două zile de repetiții, o reprezentație artistică pe scena festivalului, o participare la o masă rotundă privind dialogul intercultural în spațiul teatrului internațional și festivitatea de premiere, din 17 septembrie 2023.


Foto: Teatrul Coquette