Succes notabil al tinerilor scriitori români invitaţi de ICR Berlin la Târgul de carte de la Leipzig

A luat sfârşit Târgul de carte de la Leipzig. Institutul Cultural Român "Titu Maiorescu" din Berlin a susţinut prezenţa, la Forumul/Festival "Kleine Sprachen-grosse Literaturen/Limbi mici-literaturi mari" (ediţia a 5-a, cea de a doua la care ia parte ICR Berlin), din cadrul Târgului, a scriitorilor Adela Greceanu şi Florin Lăzărescu.
Sîmbătă, 24 martie, ora 11.00, a avut loc lectura în tandem Adela Greceanu - Christiana Avraamidou, întâlnirea fiind moderată de Gheorghe Pascu. Poeta şi prozatoarea din România a citit din romanul ei în pregătire "Mireasa cu şosete roşii". În aceeaşi zi, la ora 15.45, în cadrul unei lecturi în tandem cu în tandem cu Krisztian Grecso (Ungaria), prozatorul Florin Lăzărescu a citit din "Trimisul nostru special", roman apărut la Editura Polirom. Lectura a fost moderată de Jan Gunnar Franke de la Collegium Hungaricum din Berlin. Printre invitaţii ICR Berlin s-a aflat şi prozatorul şi publicistul Lucian Dan Teodorovici, redactorul şef al Editurii Polirom.

Cele doua lecturi s-au bucurat de un public numeros, atent, care după lecturi a intrat în dialog cu autorii români. Locurile forumului au fost neîncăpătoare, astfel că se poate vorbi despre un succes deplin, în contextul unui târg de carte unde la fiecare intersecţie de standuri se desfăşoară evenimente similare, adeseori cu participarea unor edituri mari şi a unor scriitori de renume.

Iniţiativa Comunităţii Institutelor Culturale din Berlin de a promova ţări a căror limbă are o circulaţie internaţională mai redusă şi-a câştigat un public constant şi numeros şi se cuvine a fi continuată.

Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu"-Berlin

Tel.0049-30-890 61 987; Fax. 0049-30-890 61 988

e-mail: office@rokultur.de; direktor@ rokultur.de