Stelele Teatrului Bolshoi vor străluci la Castelul Cantacuzino

Pe 20 şi 21 martie 2015, va avea loc a V-a ediție a concertelor Prahova Classic Nights în cadrul Castelului Cantacuzino din Bușteni. Trei stele ale Teatrului Bolshoi din Moscova, împreună cu doi invitați speciali, vă vor oferi o experiență unică în fiecare dintre cele două concerte. Spectacolele încep la ora 20.00 și vor avea programe diferite.
Aveți ocazia să simțiți o experiență de neuitat în sala de bal a Castelului Cantacuzino, o locație istorică excepțională, la un spectacol unic în România.

Cele trei stele ce vor susține această performanță de talie mondială sunt artiști de origine rusă, membri ai Teatrului Mare Academic de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar și o experiență pe măsura.

Eteri Gvazava este o soprană din Siberia cu influențe calde și pasionale datorate jumătății Georgiene din partea tatălui. Ultimii ani ai secolului XX au arătat o ascensiune spectaculară pe plan mondial, performând opere celebre difuzate în fața a milioane de oameni pe plan mondial.
Margarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare – mezzosoprană de coloratură, o cântăreaţă de operă plină de talent. Având un stil propriu, ce îmbină libertatea în exprimare şi pasiunea cu o reală cunoaştere a stilurilor interpretative, a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.
Tenorul Vsevolod Grivnov este un talent recunoscut încă din perioada de studiu, devenind solist al New Opera Company a Teatrului Municipal din Moscova imediat după terminarea acestora. În perioada următoare a fost extrem de lăudat, fiind considerat noua voce remarcabilă de la Wexford Festival.
Cei trei vor fi acompaniați de maestrul corepetitor din cadrul Operei din Brașov, Sena Ducariu, o pianistă cu o tehnică excepțională și un talent desăvârșit.
De asemenea, seara va fi luminată de invitatul special, unul dintre cei mai valoroși tineri pianiști ruși, Eduard Kunz. Fiind inclus de prestigioasa publicație BBC Music Magazine în Topul Celor Mai Buni 10 Pianiști de Mâine, este laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier și ambasador Yamaha.
Prahova Classic Nights este organizat de Filiala Zamora a Asociaţiei Uniunea Restauratorilor de Monumente Istorice din România care are ca activitate principală restaurarea şi punerea în valoare a Castelului Cantacuzino, precum și promovarea culturii si istoriei României pe plan internațional.