Spectacolul „Olimpicii”, în turneu la Londra

Seria permanentă de teatru de la ICR Londra continuă, în 27 septembrie 2018, cu spectacolul „The Olympians”/ „Olimpicii”, o producţie a Eye Opening Theatre Company. Compania de teatru britanică a fost înfiinţată în anul 2015 de către două românce, Beatrice Ragea şi Ioana Goga, pe atunci studente la actorie la prestigiosul Kingston College din Londra.

După avanpremiera de la sediul ICR Londra, spectacolul se va juca şi în alte două cunoscute teatre independente din Londra: Tara Arts Centre, pe 1 octombrie, şi Kings Head Theatre, pe 7 octombrie 2018.

În afara celor două actrițe românce, din distribuţia spectacolului mai fac parte Jez Davess-Humphrey,regizorul spectacolului, şi Jonathan Sollo. Realizată după un text original semnat de Beatrice Ragea, piesa „Olimpicii” este o poveste despre maturizare ce tratează teme de o mare relevanță la momentul actual - imigrația, diferența între clasele sociale şi imaginea corporală.

Acțiunea spectacolului are loc în Londra anului 1979, la Belgrave Sporting Academy, în plin sezon de calificări pentru Olimpiadă. Piesa ne prezintă o oră din viaţa a patru tineri sportivi: Irina, Will, Carl şi Cristina, exact în punctul în care se îmbarcă în misiunea de a obține cea mai prețioasă medalie sportivă, cea olimpică. Această oră este una crucială în modelarea destinelor celor patru adolescenți care trăiesc clipe de mare vulnerabilitate, constituindu-se într-o adevărată călătorie iniţiatică.

Până acum, în seria permanentă de teatru, au fost jucate peste 10 spectacole, care s-au bucurat de mare succes de public şi presă, printre care amintim: „Declar pe propria răspundere” de Alina Şerban, „Batista de nori & Inima de gaz” după Tristan Tzara, în regia lui Cristian Luchian, „Ashes Afar” de Andreea Borţun, în regia lui Bobi Pricop, „Iona” de Marin Sorescu în regia lui Sharon Willems, „De ce fierbe copilul în mămăligă” de Aglaja Veteranyi regizat de Dana Paraschiv sau „Bătăliile Reginei”, spectacol bazat pe jurnalele de război ale Reginei Maria şi regizat de Cristian Luchian. În luna octombrie, programul va continua cu o producţie regizată de Liana Ceterchi, care are în prim plan destinul Ecaterinei Teodoroiu.