Spectacolul de teatru-pantomimă Necuvinte, prezentat în Belarus

Spectacolul de teatru-pantomima <i>Necuvinte<i>, prezentat in Belarus

Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric" a efectuat, în perioada 11-16 septembrie 2016, un turneu în Republica Belarus cu spectacolul de teatru-pantomimă Necuvinte, semnat de regizorul, scenaristul și actorul Adrian Nour. Turneul s-a desfăşurat la invitația Teatrului de Tineret din orașul Minsk și a Festivalului Internațional de Teatru „Belaia Veja" din orașul Brest. Prima reprezentație a avut loc pe data de 12 septembrie 2016, la Minsk, pe scena Teatrului de Tineret, urmată, a doua zi, de cursuri de măiestrie oferite de actorii români studenților de la facultatea de teatru a Academiei de Arte a Republicii Belarus. La 15 septembrie 2016, spectacolul a fost prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Belaia Veja" din oraşul  Brest. Turneul este o continuare a colaborării româno-belaruse în domeniul teatral, începută în 2010, atunci când Compania Passe-Partout a paricipat la festivalul de teatru de la Brest cu spectacolul Doi dintre noi.

Din distribuția spectacolului Necuvinte au făcut parte Adrian Nour, Ana Pepine, Toni Dumitrescu și Vadim Rusu. Ana Pepine este și asistent de regie, iar costumele au fost realizate de Wilhelmina Arz.

După un succes indiscutabil pe scenele din țară, publicul din străinătate a avut ocazia să vizioneze acest spectacol pentru prima oară în Belarus, iar actorii români au contribuit la o mai bună cunoaștere a mișcării teatrale din țara noastră.

Turneul teatral a fost  organizat de Ambasada României în Republica Belarus, în colaborare cu Festivalul Internațional de Teatru „Belaia Veja", Compania de teatru Passe-Partout și Asociația EducArt, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Teatrului de Tineret din orașul Minsk.

Partenerii comerciali ai proiectului au fost EximBank S.A., S.C. Aromatics SRL şi S.C. Paradise Travel Agency SRL.