Spectacolul de poezie „Treptele Unirii”, în interpretarea actorului Emil Boroghină

Spectacolul de poezie Treptele Unirii, in interpretarea actorului Emil Boroghina

Institutul Cultural Român de la Paris prezintă spectacolul de poezie Treptele Unirii, în interpretarea actorului Emil Boroghină, director al Festivalului Internațional Shakespeare și președinte al Fundației „William Shakespeare”. Recitalul este dedicat Zilei Culturii Naționale și Centenarului Marii Uniri, desfășurându-se în colaborare cu Ambasada României de la Paris și Teatrul Nottara din București.
Protagonist este actorul Emil Boroghină, care a realizat acest spectacol împreună cu tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu - unul dintre cei mai de succes oameni de teatru ai tinerei generații (la mai puțin de 30 de ani a regizat spectacole pe scenele de la Teatrul Național, Teatrele Odeon, Nottara, Comedie, ArCub și Metropolis).

Scenariul recitalului „Treptele Unirii” aduce în prim plan momente ale istoriei poporului român - etape ale făuririi Marii Uniri şi Statului Naţional Unitar Român.

Emil Boroghină va interpreta fragmente din lirica populară și din creațiile celor mai importanți poeți români. Recitalul este unul itinerant,  se va desfașura, la Paris, Bruxelles și Haga, între 17 și 19 ianuarie 2018. Producătorii spectacolul de poezie Treptele Unirii sunt: Teatrul Nottara din București și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Intrarea este liberă cu rezervare obligatorie la 01 47 05 15 31 sau institut@institut-roumain.org