Spectacolul de dans contemporan “Dream Body Body Building”, la ICR New York

Institutul Cultural Român din New York susține prezentarea spectacolului de dans contemporan „Dream Body Body Building”, produs și realizat de The Chocolate Factory Theater, a cărui premieră va avea loc marți, 5 martie 2024. Spectacolul de dans și experiment social este regizat de coregrafa și dansatoarea Ursula Eagly și susținut de dansatoarea și artista sonoră româncă Lala Misosniky. Premiera va fi urmată de o serie de alte patru reprezentații, care vor avea loc în perioada 6-9 martie 2024, toate susținute la The Chocolate Factory Theater din New York.

Spectacolul„Dream Body Body Building” este rezultatul colaborării dintre Ursula Eagly și Lala Misosniky, începută la București în primăvara anului 2022, în timpul unei rezidențe de creație a coregrafei americane laAREAL/spațiu de dezvoltare coregrafică.

Dream Body Body Building” este un spectacol de avangardă, experimental, care propune o incursiune în zonele în care inconștientul devine perceptibil - visul și teritoriul oniric, mișcările automate, reflexele și respirația -, rezultând o montare uimitoare, o aventură senzorială neașteptată, dar sensibilă și nuanțată. Spectacolul, cu o durată de o oră, compune, prin gestualitate, limbaj și sunet, o experiență complexă, care facilitează revelații senzoriale mai profunde.

„Dream Body Body Building” este un spectacol creat în colaborare cu alți patru performeri new-yorkezi cunoscuți pe scena teatrului și dansului experimental: Laurel Atwell, Madeline Best, Justin Cabrillos și Takemi Kitamura. Designul luminilor aparține lui Madeline Best și este creat în colaborare cu Shana Crawford, sunetul poartă semnătura artistei Lala Misosniky, iar scenografia a fost realizată de Laurel Atwell.

„Dream Body Body Building” este un spectacol produs de The Chocolate Factory Theater, susținut de Institutul Cultural Român și dezvoltat prin programul de rezidențe AREAL / spațiu de dezvoltare coregrafică din București și Dance Alliance's Lift Off Residency din New York City.

Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale ICR New York pot fi găsite pe rețelele de socializare și website-ul Institutului:

Facebook: https://www.facebook.com/RCINY/

Website: https://www.rciusa.info/

Instagram: https://www.instagram.com/romanianculturalinstituteusa/

Twitter: https://twitter.com/RomanianY

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw