Spectacol de teatru senzorial „Citit în Gellu Naum” - Literaturhaus, Berlin

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, ora 20.00,  în sala Literaturhaus din Berlin (Fasanenstr. 23, 10719) se va juca piesa de teatru „Citit În Gellu Naum” – un performance de teatru interior creat de laboratorul artistic interdisciplinar Citit În.

Plecând de la scrierile și universul poetic al lui Gellu Naum, fondator al Grupului Suprarealist Român, performance-ul explorează în maniera unei improvizații radicale conceptul acestuia de orbire voluntară și posibilitatea unei experiențe poetice generate de expresia intensificată a emoțiilor și ideilor prin folosirea impulsurilor senzoriale într-un anumit stil și ritm. Performance-ul este adresat unui număr de 50-60 de spectatori legați la ochi, de unde și denominarea de „teatru interior” și este susținut în limbile română, germană și engleză.

Fondat în 2011, laboratorul artistic interdisciplinar Citit În derulează în principal o activitate de cercetare informală a poeticii senzoriale. Demersul artistic al laboratorului vizează refacerea mariajului între formă și fond, propunând forme actuale de spectacol – cu caracter participativ, imersiv, interdisciplinar, etc. acordate cerințelor profunde, de cele mai multe ori neraționale ale atributului poetic.

Pionieri involuntari ai teatrului imersiv în România și promotori pe plan european a conceptului de spectacol – poezie senzorială, Citit În au inaugurat cu succes conceptul de teatru interior peste ocean în 2017, în cadrul unor sesiuni introductive și spectacole la Centrul de Cercetare Informatică în Muzică și Acustică al Universității Stanford. Aceleași concepte servesc și ca interfață performativă în cadrul micro-festivalului se8tembr10, la ARCUB București.

Preț intrare 5,- / 3,- €

Rezervari aici