Spectacol de teatru la Goldart

Casa de Licitaţii Goldart (Calea Dorobanţilor nr 127-129, București) găzduieşte din nou, miercuri, 28 martie, de la ora 19.00, spectacolul de teatru Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vişniec, în regia Cătălinei Buzoianu. Jocul de excepţie al actorilor Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa a determinat publicul să solicite repetarea spectacolului.

„Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi...” notează Monica Andronescu în Adevărul literar şi artistic.

În cadrul Festivalului de Teatru Studio de la Piteşti din 2011, Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt a primit premiul pentru regie si pentru cel mai bun spectacol.

Reprezentaţia jucată anterior la Goldart a atras un public numeros, fiecare dintre participanţi plasându-se, chiar şi pentru câteva minute, în rolul personajelor.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.