Romanian arts @ Peninsula Arts, Plymouth

Romanian arts @ Peninsula Arts, Plymouth, 2011
Episodul 3: teatru și dans
Lansarea în Marea Britanie a celei de-a treia serii de traduceri din literatura română, publicată de University of Plymouth Press cu sprijinul Institutului Cultural Român, este prilejul pentru un nou mini-festival dedicat artelor românești, centrat de această dată pe teatru și dans contemporan.
După două episoade dedicate filmului și artelor plastice (în 2009) și muzicii (în 2010), colaborarea dintre ICR și Peninsula Arts - program al Universității din Plymouth - se concentrează pe artele spectacolului și reuneşte, în perioada 23-26 noiembrie 2011, spectacole, workshopuri, prezentări și o expoziție de fotografie de teatru.
Programul include spectacolul cu piesa Mai întâi te naști de Line Knutzon, în regia lui Radu Afrim și în interpretarea trupei Teatrului Andrei Mureșanu din Sf. Gheorghe, spectacolul-instalație I Am Myself , concept Cosmin Manolescu, interpretează Cosmin Manolescu și Catrinel Catană, workshop-ul Dance.Ro susținut de Cosmin Manolescu, o prezentare a teatrului românesc contemporan realizată de Cristina Modreanu, precum și reprezentații ale studenților facultăților de dans și teatru ale Universității din Plymouth.
Seria de traduceri lansată în acest an include volumele De ce iubim femeile de Mircea Cărtărescu, Teme franceze de Nicolae Manolescu, o antologie de poezii semnate Ion Mureşan reunite sub titlul The Book of Winter and other Poems şi Mici schimbări de atitudine de Răzvan Petrescu.
La evenimentul de lansare participă scriitorii Nicolae Manolescu și Ion Mureșan și criticul literar Luminița Marcu. Prezintă Rosie Goldsmith, jurnalist BBC, iar actrița Cristina Cătălina va citi fragmente din volumele lansate.

Programul evenimentelor:

miercuri 23, joi 24, vineri 25 noiembrie 2011

- workshop Dance.Ro cu studenții secției dans – Cosmin Manolescu

vineri, 25 noiembrie 2011
- o prezentare a teatrului românesc contemporan – Cristina Modreanu
- lansarea celor 4 volume – participă Ion Mureșan, Paul Honeywill (director Plymouth University Press). Prezintă Rosie Goldsmith, BBC
- lectură cu public pe texte de Ștefan Peca – studenții secției teatru
- spectacolul Mai întâi te naști, regia Radu Afrim – Teatrul Andrei Mureșanu, Sf. Gheorghe

sâmbătă, 26 noiembrie 2011
- spectacolul-instalație I Am Myself – Cosmin Manolescu și Catrinel Catană
- reprezentație oferită de studenții secției dans, la finalul celor 3 zile de workshop cu Cosmin Manolescu
- prezentare multimedia a dansului românesc contemporan – Cosmin Manolescu


***
Vezi şi programul din 2009 şi 2010.

flyer