„Pulverizare” de Alexandra Badea, în ministagiune la Teatrul Arcola din Londra

În perioada 2-27 mai 2017, se derulează la Londra, la Teatrul Arcola, ministagiunea cu spectacolul „Pulverizare” de Alexandra Badea, o producție a companiei britanice Changing Face Collective, realizată cu sprijinul ICR Londra. Regia spectacolului, prezentat în premieră, îi aparține lui Andy Sava, o tânără regizoare româncă stabilită în Marea Britanie. Piesa a fost distinsă, în Franţa, cu Marele Premiu pentru Literatură Dramatică, fiind jucată cu un deosebit succes de public şi de presă la Teatrul Naţional din Strasbourg. La Londra, distribuția îi include pe Rebecca Boey, Richard Corgan, Solomon Israel şi Kate Miles.

„Pulverizare” examinează critic fenomenele contemporane ale delocalizării și consumerismului prin intermediul a patru personaje - un responsabil pentru calitate francez, un manager de call center senegalez, un muncitor chinez și un inginer român -, surprinși pe parcursul a 24 de ore. Dincolo de gesturile mașinale de zi cu zi, mereu aceleași, răzbat patru personalități îmbolnăvite de rutină și singurătate, pentru care viitorul apare mai mult decât problematic.

După ministagiunea londoneză, piesa va fi prezentată şi la Teatrul Regal din York, în perioada 31 mai – 10 iunie 2017.

Născută în 1980 la București, Alexandra Badea s-a stabilit în Franța din 2003. A publicat zece volume în limba franceză, în special piese de teatru dar și un roman - "Zone d'amour prioritaire". Piesele de teatru ale Alexandrei Badea au fost puse în scenă de regizori francezi cunoscuți precum Frédéric Fisbach, Jonathan Michel, Jacques Nichet, Aurélia Guillet, Matthieu Roy, Cyril Teste sau Anne Théro, pe scenele unor teatre de primă mână, cum sunt Teatrul de Comedie din Reims, Teatrul Național din Strasbourg și Teatrul de Comedie de la Saint-Etienne. Opera sa a fost tradusă în limbile germană, engleză și portugheză. În domeniul cinematografiei, Alexandra Badea a realizat două scurt-metraje: "24 heures" și "Le Monde qui nous perd". În luna aprilie a anului trecut, Alexandra Badea a primit din partea statului francez titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor.

Tânăra regizoare româncă Andy Sava şi-a început cariera la York Theatre Royal, unde a pus în scenă mai multe producţii, printre care „Cum vă place" de William Shakespeare sau "Can't Stand Up for Falling Down" de Richard Cameron. În ultimii doi ani, a lucrat la Londra, pe scene cunoscute precum Royal Court, Arcola Theatre și Soho Theatre.

„Pulverizare” de Alexandra Badea, Regia: Andy Sava, Traducerea: Lucy Phelps. Cu: Rebecca Boey, Richard Corgan, Solomon Israel, Kate Miles. Decor şi costume: Nicolai Hart-Hansen. Design video şi de sunet: Ashley Ogden Lumini: Tom Smith. Coregrafia: Lanre Malaolu. Spectacolul se joacă în limba engleză şi durează 90 de minute fără pauză. Interzis copiilor sub 14 ani. O producţie a Arcola Theatre, Changing Face şi York Theatre Royal, cu sprijinul Arts Council England, al Institutului Cultural Român şi al Institut Français.  Când: 2-27 mai, luni - sâmbătă la 8pm. Sâmbăta matineu la 3.30pm. Duminica nu sunt programate spectacole. Unde: Arcola Theatre, 24 Ashwin Street, Dalston, Londra, E8 3DL

Bilete: £12-17 AICI